Specialpedagogiska skolmyndigheten

Dubblerat antal deltagare på kurser i specialpedagogik

Dela

Under 2021 deltog 12 753 personer i specialpedagogisk fortbildning hos SPSM. Det är drygt dubbelt så många som under 2020. - Vi ser ett ökat intresse bland skolans personal att fortbilda sig inom specialpedagogik. Under pandemin har vi digitaliserat vårt utbud, vilket har gjort att fler har haft möjlighet att delta, säger Anna Sjölander, enhetschef för SPSM:s fortbildningsenhet.

Fortbildning inom specialpedagogik ges i olika former. Det kan vara ett kortare webbinarium, en sammanhållen webbinarieserie, en nätbaserad kurs eller en större konferens. Exempel på nya aktiviteter som genomfördes under 2021 är webbinarier riktade mot grundsärskolan och gymnasiesärskolan och de togs emot med stort intresse.

Gemensamt för 2021 var att all fortbildning gavs digitalt på grund av pandemin och den digitala formen kommer fortsätta att dominera kursutbudet. All fortbildning från SPSM är kostnadsfri för skolans personal.

Två exempel på vårens aktiviteter som det fortfarande finns lediga platser till:

Elevhälsoarbete – hela skolans angelägenhet. Webbinarium 18/3 kl 08.30-10.00 (sista anmälningsdag 11/3)

Läs- och skrivsvårigheter i grundskolans tidiga årskurser. Nätbaserad kurs som pågår mellan 23/3 och 13/5. Flexibelt upplägg av kurstimmarna som är fyra timmar i veckan (sista anmälningsdag 11/3).

Kontakt: Anna Sjölander, enhetschef SPSM:s fortbildningsenhet, telefon 010-4735016, e-post: anna.sjolander@spsm.se

Om

Specialpedagogiska skolmyndigheten
Specialpedagogiska skolmyndigheten
Box 1100
871 29 Härnösand

010 473 50 00https://www.spsm.se/

Specialpedagogiska skolmyndigheten ger specialpedagogiskt stöd till skolhuvudmän, skolor, vuxenutbildningar och förskolor i hela landet. Vi erbjuder expertkunskap, kurser och konferenser inom specialpedagogik. Genom rådgivning och utredning arbetar vi nära skolor och förskolor i landets alla län. Vi driver också tio specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel.

Följ Specialpedagogiska skolmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Specialpedagogiska skolmyndigheten

Nytt studiepaket från SPSM sätter fokus på utveckling och lärande för elever med intellektuell funktionsnedsättning21.9.2022 09:14:22 CEST | Pressmeddelande

Att kunna uttrycka sig, visa vad man vill och behöver är grundläggande behov för varje människa. Nu släpper Specialpedagogiska skolmyndigheten ett studiepaket om undervisning för elever med intellektuell funktionsnedsättning som är på en tidig utvecklingsnivå. Fokus är elevernas rätt att lära sig och bli så självständiga som möjligt.

Skolverket och SPSM flyttar ihop för att stärka kvaliteten i skolan8.9.2022 14:15:00 CEST | Pressmeddelande

Skolverket och Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) invigde sitt första gemensamma kontor idag. Först ut i landet är Härnösand och myndigheterna kommer så småningom att sitta ihop på ytterligare åtta orter. Det skapar möjlighet till bättre samarbete och mer dialog mellan myndigheterna och ansvariga inom skolan om vad som behövs för att fler barn och elever ska nå målen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum