A Non Smoking Generation

ElenGeneration pratar tobak med ditt barn

Dela

I stort sett alla mellan 12-18 år använder Youtube och hälften gör det dagligen. Nu lanserar A Non Smoking Generation youtubeprofilen ElenGeneration för att inspirera och nå ut till ungdomar. Elen Kifle är känd från NSGs föreläsningar ”50 kr och barnarbete på köpet” i projektet Tobaksbarn.

ElenGeneration
ElenGeneration

Ungefär var tredje gymnasielev röker idag och varje år beräknas ca 16 000 ungdomar börja röka. Ca 90 % av alla som börjar har sin tobaksdebut innan de fyllt 18 år – detta trots förbud att sälja till minderåriga. Därför ser vi vikten av att nå ut till ungdomar via Youtube, som är den största kanalen bland unga i Sverige.

- Under höstens turné för Tobaksbarn föreläste Elen för mer än 20 000 ungdomar. Vi är superglada och stolta över att hon nu vill fortsätta att inspirera fler unga genom att varje fredag prata om allt som rör tobak och ungdomar, säger Helen Stjerna, generalsekreterare A Non Smoking Generation.

Mer än 70 % av de som lyssnade till Elens föreläsning uppgav att de hade blivit motiverade att avstå tobak.

- Idén med ElenGeneration är att stärka och motivera ungdomar till att vara tobaksfria. Kanalen kommer på ett personligt, humoristiskt och nytänkande sätt ta upp allt som rör tobak. Det finns inga pekpinnar i mina klipp, för jag vill även att de som använder tobak ska kunna bli inspirerade – alla ska vara delaktiga, säger Elen Kifle.

Se ElenGenerations kanalpresentation här: https://www.youtube.com/channel/UCBGEWXX6u7DT2SAkK47lZsw

Nyckelord

Kontakter

Bilder

ElenGeneration
ElenGeneration
Ladda ned bild

Om

A Non Smoking Generation
A Non Smoking Generation
Skicka brev: Box 555 12/ Besök: Järntorget 78
102 04 Stockholm

08-10 93 00http://www.nonsmoking.se/

Stiftelsen En Rökfri Generation

Stiftelsen A Non Smoking Generation har sedan 1979 verkat för att barn och ungdomar själva ska välja att inte börja använda tobak. Organisationen arbetar aktivt för att begränsa tobakens plats i samhället och skapa skyddande miljöer för barn och ungdomar.

 

Följ A Non Smoking Generation

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från A Non Smoking Generation

A Non Smoking Generation kommer till Haparanda13.12.2018 06:00Pressmeddelande

Tisdag 18 december kommer A Non Smoking Generation till Haparanda för att anordna två kunskaps- och inspirationsevent i samverkan med kommunen. Syftet är att belysa tobakens inverkan på människor och miljön för att stärka det tobaksförebyggande arbetet riktat till barn och unga. Eventen riktar sig till elever och personal från högstadie- och gymnasieskolor, samt till de som arbetar med folkhälsan i kommunen och regionen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum