Svenska Brottningsförbundet

EM-brons för Jenny Fransson

Dela

Efter att ha fallit mot den regerande Världsmästaren Cherkasova i kvartsfinal igår kunde Jenny Fransson idag resa sig och ta hem Sveriges första medalj på EM i Bukarest.

"Jenken" som Fransson kallas föll som sagt mot ukrainskan Alla Cherkasova igår men när Cherkasova avancerade till final igår kväll fick Jenny chansen att återkvala in i tävlingen. I återkvalsmatchen besegrades Agnieszka Kordus, Polen med stabila 4-1 och där med var Jenny klar för bronsmatch.

I bronsmatchen väntade Iryna Netreba, Azerbadjan som hade ett brons från VM 2018. Redan efter en minut så syntes det att Jenny var den starkaste av dem två och kunde kontrollera hela första perioden. I pausvilan hade Fransson en 1-0 ledning och när Azerbadjanskan i början av andra perioden forcerade framåt visade Fransson ännu en gång sin styrka när hon från utsidan av armen kastade ner Netreba på mage och tog ytterligare två poäng. Jenny såg ut att fullständigt köra över VM-trean från i fjol när efter fem minuters brottning var uppe i en 5-0 ledning men med 30 sekunder kvar reducerade Netreba till 2-5 men närmre kom hon aldrig och Jenny kunde till sist sträcka armarna i luften och konstatera att hon precis tagit sin första mästerskapsmedalj i sin nya viktklass 68 kg. 

Kontakter

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum