Luleå stift, Svenska kyrkan

Emilia åker till Costa Rica

Dela

Under tre månader ska Emilia Söderberg från Piteå bo och verka i en förort till San Jóse i Costa Rica. Hon är en av stipendiaterna i Svenska kyrkans utbytesprogram Ung i den världsvida kyrkan.

I juni tog Emilia Söderberg från Piteå studenten och den 16 september reser hon till Costa Rica för att under tre månader vara en del av Svenska kyrkans utbytesprogram Ung i den världsvida kyrkan.

– Jag sökte till programmet genom Luleå stift och blev kallad på intervju. I början av maj fick jag mail om att jag skulle bli en av 16 deltagare som ska få åka ut till en av Svenska kyrkans samarbetskyrkor, säger Emilia Söderberg.

Samarbetskyrkorna i utbytesprogrammet finns förutom i Costa Rica också i Brazilien, Tanzania och Philippinerna. Emilia Söderberg ska ta del av vardagen i Costa Rica och vad ILCO (Iglesia Lutherana Costarricense) gör.

– Jag ska bo i värdfamilj i El Carpio, en förort till Costa Ricas huvudstad San Jóse. Jag ser mest fram emot att få lära känna en annan kultur, ta del av en ny vardag, att få utmana mig själv och få se hur en kyrka utanför Sverige fungerar. Men också få nya erfarenheter och dela min tro.

Vill du intervjua Emilia?

Kontakta gärna Emilia Söderberg för en intervju innan hon reser den 16 september!
Mobil: 070-522 96 08 .

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum