Volkswagen Group Sverige AB

Ett konsortium med Volkswagen Group, Attestor Limited och Pon Holdings B.V. presenterar ett uppköpserbjudande för Europcar Mobility Group

Dela

Volkswagen-koncernen tar ett stort steg framåt med sin nya strategi NEW AUTO för att bli en ledande leverantör av individuell mobilitet. I ett konsortium med den Londonbaserade kapitalförvaltaren Attestor Limited och den holländska mobilitetsleverantören Pon Holdings B.V. har Volkswagen presenterat ett rekommenderat uppköpserbjudande för Europcar.

  • Styrelsen för Europcar Mobility Group (“Europcar”) har välkomnat ett erbjudande om 0,50 euro för alla utestående aktier, vilket innebär en företagsvärdering på 2,9 miljarder euro
  • Befintliga aktieägare som representerar 68 % av utestående aktier har redan accepterat erbjudandet. Den lägsta acceptansgränsen för uppköpserbjudandet är 67 %
  • Priset per aktie kommer att öka till 0,51 euro om mer än 90 % av aktiekapitalet och rösträtten överförs till de nya ägarna efter budet
  • Konsortiet kommer att samarbeta för att utnyttja Attestors starka transformationskapacitet såväl som Pons internationella mobilitetstjänster och kundupplevelse för att göra Europcar till en ledande mobilitetsplattform

Volkswagen-koncernen tar ett stort steg framåt med sin nya strategi NEW AUTO för att bli en ledande leverantör av individuell mobilitet i en helelektrisk och fullt uppkopplad tid. I ett konsortium med den Londonbaserade kapitalförvaltaren Attestor Limited och den holländska mobilitetsleverantören Pon Holdings B.V. har Volkswagen presenterat ett rekommenderat uppköpserbjudande för Europcar. Europcar är ledande inom mobilitetstjänster och hyrbilar i Europa med över 3 500 stationer i mer än 140 länder och en flotta på över 350 000 fordon (2019) som används av över 5 miljoner kunder per år.

För Volkswagen, en av världens ledande biltillverkare och ledande inom omställningen till framtidens utsläppsfria mobilitet, ger affären med Europcar en gedigen möjlighet att skapa en ledande mobilitetsplattform. Konsortiet har som mål att genomföra en framgångsrik omställning av Europcar och leverera nya och innovativa mobilitetslösningar för att möta en växande kundefterfrågan på tjänster som komplement till bilägande, och samtidigt hantera verksamheten med en balanserad styrningsstruktur och utnyttja styrkorna hos varje konsortiepartner. Även om Volkswagen kommer att ha ett majoritetsinnehav i det nya gemensamma holdingbolaget kommer Volkswagen varken att kontrollera konsortiet eller Europcar.

– Mobilitetsmarknaden förändras snabbt då kunderna i allt högre grad efterfrågar nya och innovativa mobilitetslösningar vid behov, såsom hyr- och delningsmodeller som komplement till bilägande. Byggandet av en ledande mobilitetsplattform är därför en nyckelprioritet i vår nyligen tillkännagivna strategi NEW AUTO fram till 2030. Europcar har avancerad fleetkapacitet och ett brett nätverk av stationer på större flygplatser, järnvägsstationer och i stadsnära lägen och kan bidra till att accelerera Volkswagens leverans av sina ambitiösa mobilitetsmål. Tillsammans med våra konsortiepartners Attestor och Pon kommer vi att stödja utvecklingen och omställningen av Europcars verksamhet och selektivt lägga till ytterligare tjänster från Volkswagen-koncernens varumärken, kommenterar Herbert Diess, Koncernchef för Volkswagen Group.

Den föreslagna transaktionen godkändes av Volkswagen AG:s styrelse vid ett extra möte den 28 juli 2021.

Europcar i Sverige (Europeisk Biluthyrning AB) är ett helägt dotterbolag till Volkswagen Group Sverige och har ett franchiseavtal med Europcar Mobility Group. 

Det officiella pressmeddelandet i sin helhet finns på Volkswagen Newsroom

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Länkar

Om

Volkswagen Group Sverige AB
Volkswagen Group Sverige AB
Hantverksvägen 9
151 88 Södertälje

+46 8 553 865 00http://www.volkswagengroup.se

Volkswagen Group Sverige AB (VGS) är Sveriges största bilimportör och marknadsför bilar av märkena Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT och Porsche. Under 2020 sålde Volkswagen Group Sverige AB och dess märken totalt 85 844 personbilar och hade därmed en marknadsandel på 29,4 procent av den svenska personbilsmarknaden. Dessutom sålde VGS 10 133 lätta transportbilar vilket är 32,7 procent av transportbilsmarknaden. Volkswagen Group Sverige AB är ett helägt dotterbolag till Europas största biltillverkare Volkswagen AG, som sålde 9,3 miljoner bilar på världsmarknaderna under 2020.

Följ Volkswagen Group Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Volkswagen Group Sverige AB

Astypalea: Kick-off för omställningen till en smart hållbar ö3.6.2021 09:54:03 CEST | Pressmeddelande

Astypalea är på väg att bli en smart och hållbar ö. De första elbilarna, inklusive den första helelektriska polisbilen i Grekland, togs i bruk den 2 juni i närvaro av premiärminister Kyriakos Mitsotakis, Volkswagen-koncernens VD Herbert Diess och Greklands vice utrikesminister Kostas Fragogiannis. De första offentliga och privata laddningspunkterna invigdes också. Evenemanget markerade starten av omställningen till full elektrifiering på Astypalea. Under de närmaste åren ska ön byta till smart hållbar mobilitet och helt modernisera sitt energisystem. Volkswagen och den grekiska regeringen undertecknade ett samförståndsavtal om detta i november förra året.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum