Svenska Brottningsförbundet

Ett sista genrep innan Europeiska Spelen

Dela

Svenska damerna med Jenny Fransson i spetsen åker idag till italienska Sassari som ett sista genrep inför Europeiska Spelen i slutet av juni. ES-platsen i 62 kg är fortfarande vidöppen där Sassari är sista chansen för tre tjejer att visa framfötterna. Frågan är vem av VM-trean från 2017; Johanna Mattsson, EM-trean från 2018; Henna Johansson och årets Svenske mästare; Moa Nygren som tar ES-platsen, Ja det återstår att se.

Matteo Pellicone Memorial i Sassari är en av årets fyra internationella rankingtävlingar som ger kvalpoäng till VM i september. Detta innebär att Sverige kommer stöta på tuffast möjlig motstånd i Italien.

Jenny Fransson kommer till start i 72 kg vilket är vikten över hennes ordinarie viktklass 68 kg. Väl i 72 kg kommer Jenny få en värdemätare av rang då 2018 års VM-tvåa i just 68 kg, Koumba Larroque finns med i startfältet. Den unga fransyskan vann senaste tjejerna möttes i Klippan Lady Open 2017.Matteo Pellicone Memorial i Sassari är en av årets fyra internationella rankingtävlingar som ger kvalpoäng till VM i september. Detta innebär att Sverige kommer stöta på tuffast möjlig motstånd i Italien. 

Det sista slaget i 62 kg skall avgöras när Sverige kommer med tre etablerade världsbrottare till Italien. Vid Nordiska mästerskapen för ett par veckor sedan drog Johanna Mattsson det längsta strået när hon besegrade både Henna Johansson och Moa Nygren. Chans för revansch för framförallt Henna som tappade sin ledningen i den matchen med bara 20 sekunder kvar. Dock verkar Svenskorna få mer att tänka på då 62 kg ser ut att bli ett internationellt getingbo utan dess like. Flera EM- och VM-medaljörer finns med på startlistan och som kronan på verket finns OS-medaljörerna från 2016, Marwa Amri, Tunisien och Sakshi Malik, Indien med bland deltagarna. 

Sofia Mattsson, 55 kg och Fredrika Petersson, 53 kg kommer också till start i italien. 

Tävlingen startar kl 10:00 på fredag och finalerna avgör från kl 15:00 på lördag.

Webbsändning av tävlingen hittar man på https://unitedworldwrestling.org/event/sassari-city-matteo-pellicone-memorial-5

Bilder

Om

Svenska Brottningsförbundet
Svenska Brottningsförbundet
Skansbrogatan 7
100 61 Stockholm

http://www.swedewrestling.se

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

VM-tvåan Alex Kessidis siktar på att rädda upp AIK:s säsong med ett SM-guld på hemmaplan19.11.2019 14:26:54 CETNyheter

För två månader sen tog Alex Kessidis ett VM-silver i brottning men en påtagligt besviken Kessidis satte omgående efter hemresan igång jakten på ett OS-guld i Tokyo nästa år. Som ett mål på vägen skall han tillsammans med sina lagkamrater försöka plocka hem ett SM-guld i finalen av lag-SM som avgörs i Solna på lördag och på så sätt rädda upp hela AIK-organisationens guldmissar i lagidrotterna.

Miljonstöd till nya rörelseprojekt29.10.2019 14:00:00 CETPressmeddelande

Rapporter från Världshälsoorganisationen, WHO, visar att två av tre barn inte når upp till rekommenderad fysisk aktivitet per dag. Svenska Spel och Riksidrottsförbundet inledde därför en gemensam satsning 2017 för att få fler personer i rörelse. Två år efter starten har över 100 000 personer deltagit. Tack vare det positiva resultatet satsas det nu ytterligare en miljon kronor på att få fler svenskar i rörelse.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum