Trafikverket

Extra chans att ratta rätt – lördagsöppet på (Förar)prov

Dela

Lördagsöppet på Trafikverket Förarprov – en av flera åtgärder för att möta efterfrågan på prov.

Lördagen den 5 maj ordnas en gemensam provdag på ett 30-tal orter. Kunskapsprov och körprov som bokats i förväg kan genomföras. Dessutom är det drop in för att fotografera sig för att förnya körkortet och inför prov. Detta är en av flera åtgärder som Trafikverket gör under året för att möta den fortsatt höga efterfrågan på körkortsprov.

Andra åtgärder:

  • Övertid under hela året för att erbjuda ytterligare provtider på kvällar och helger
  • Nyanställda förarprövare börjar genomföra körprov under våren 2018 och med start i höst utbildas ytterligare nya förarprövare
  • Extrapersonal anställs. Omfördelning av resurser - personal lånas mellan kontoren
  • Flera förarprövare kommer att flytta sina semestrar och arbetar under sommaren för att möta efterfrågan.
  • Vi ger företräde till provtider för den som ska göra det första kunskapsprovet och körprovet för behörighet B och ger ytterligare två provtider om något eller båda proven inte blir godkända (totalt 4 prov)
  • Information på flera språk om vilka krav som ställs för att vara en trafiksäker och miljömedveten förare. Här hittar du adress och öppettider för de kontor som håller lördagsöppet den 5 maj.

Mer information: Ylva Lundin, kommunikationschef Trafikverket Förarprov.

ylva.lundin@trafikverket.se  010-123 98 86

Kontakter

Trafikverkets pressjour, 0771-31 15 00

Bilder

Länkar

Om

Trafikverket ansvarar för långsiktig planering av det samlade transportsystemet samt byggande, drift och underhåll av statliga vägar och järnvägar. Vår vision är att alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.
På Trafikverket jobbar cirka 7000 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till samhällsutvecklingen genom sina olika roller och kunskaper.

Följ Trafikverket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Trafikverket

Nu startar ombyggnationen av gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen13.5.2019 08:12:00 CESTPressmeddelande

Gångbron mellan Södermalm och Munkbrohamnen kommer att vara helt avstängd från och med onsdagen den 15 maj till och med torsdagen den 31 oktober. Anledningen är att Trafikverket utför ett omfattande underhållsarbete på järnvägsbron över Söderström, vilket även påverkar gångbron som kommer att rivas och ersättas med en ny. Slutresultatet blir en bro med förbättrad miljö för gångtrafikanter.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum