Familjebostäder

Familjebostäder ökar insamling av matavfall

Dela

Från 2023 ska alla hushåll i Stockholm sortera sitt matavfall. Nu kan nära 80 procent av Familjebostäders hyresgäster sortera sina matrester och bidra till en bättre miljö. För att komma igång enkelt delar Familjebostäder ut startpaket till alla nytillkomna matavfallssorterare.

Idag är det obligatoriskt för restauranger och storkök i Stockholm att sortera sitt matavfall. Från och med början av 2023 gäller det även för alla hushåll. Redan nu kan nära 80 procent av Familjebostäders hyresgäster sortera ut fruktskal, grönsaksrester, kaffesump och annat som kan omvandlas till biogas och biogödsel. Fram till 2023 arbetar vi intensivt för att ge så många hyresgäster som möjligt tillgång till matavfallssortering.

– Vår ambition är att alla våra hyresgäster ska kunna sortera sitt matavfall. I vissa fastigheter i Stockholms innerstad är det trångt om utrymmet, men vi arbetar för att hitta praktiska lösningar på sikt även där, säger Helena Ulfsparre, miljöchef på Familjebostäder.

Idag samlas omkring 30 procent av matavfallet i Stockholm in. För att bidra till att öka insamlingen i staden satsar Familjebostäder på att minst 90 procent av våra hyresgäster ska få tillgång till matavfallsinsamling. Utöver det underlättar vi för hyresgästerna att börja med en ny miljövänlig vana. Därför delar vi ut utrustning till alla hyresgäster där vi inför matavfallsinsamling. I år har över 1000 hyresgäster fått ett startpaket med allt de behöver för att sortera sina matrester.

–Vi vill göra det enkelt för våra hyresgäster att sortera sitt matavfall. Förhoppningsvis kommer så många som möjligt igång och sorterar redan nu, säger Helena Ulfsparre, miljöchef på Familjebostäder.

Kontakter

Bilder

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm, där mer än 43 500 stockholmare bor. Vår vision är att skapa hem för en enklare vardag. Vi erbjuder hyresrätter där underhåll och service ingår. Vi renoverar och btgger nytt med framtiden i sikte - energisnålt och uppkopplat. Det ska vara enkelt att bo hos oss.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum