Film i Väst

Fem Guldbaggar till Film i Västs samproduktioner

Dela

Vid kvällens direktsända gala för 2020 års bästa filmer fick Film i Västs samproduktioner ta emot fem Guldbaggar. Två var fick Bohusläninspelade Breaking Surface och Kungälvsinspelade Nelly Rapp: Monsteragent. En fick Alingsåsinspelade Min pappa Marianne. - Vi gratulerar vinnarna till sina välförtjänta Guldbaggar. Fem Guldbaggar är en bra utdelning ett mycket märkligt filmår. Vi är stolta som samproducenter och extra glada för att de spelats in i Västra Götalandsregionen, säger Kristina Börjeson, produktionschef på Film i Väst.

Kristina Börjeson, produktionschef Film i Väst, bild: Gus Kaage, Film i Väst,
Kristina Börjeson, produktionschef Film i Väst, bild: Gus Kaage, Film i Väst,

Här är vinnarna bland Film i Västs samproduktioner:

  • Bästa klippning: Fredrik Morheden för sitt arbete i Breaking Surface
  • Bästa mask/smink: Anna Holm Löfgren, Eva von Bahr och Love Larson för sitt arbete i filmen Nelly Rapp: Monsteragent
  • Bästa visuella effekter: Jelmen Palsterman och Tony Kock för sitt arbete i filmen Breaking Surface
  • Bästa kostym: Kicki Ilander för sitt arbete i filmen Nelly Rapp: Monsteragent
  • Bästa kvinnliga biroll: Lena Endre för sin roll i Min pappa Marianne

Film i Västs samproduktioner blev nominerade till elva Guldbaggar där Kungälvsinspelade Nelly Rapp fick fem nomineringar, Breaking Surface och Min pappa Marianne fick två medan Index och Idomeni fick varsina. Här kan du se nomineringarna: 

Film i Väst vill också passa på att gratulera producenten Jon Nohrstedt, som fick ta emot Gullspiran. Jon har bland annat producerat en framgångsrik kvintett av Film i Västs samproduktioner riktade till barn och unga: Pelle Svanslös, Nelly Rapp – Monsteragent, Bamse och dunderklockan, Bamse och häxans dotter och Bamse och tjuvstaden samt filmen Borg. Juryns motivering: ”Gullspiran år 2020 ges till en producent vars gärning genomsyras av kvalitet och framåtrörelse. Med filmer om Bamse, Pelle Svanslös och Nelly Rapp visar årets pristagare ett passionerat intresse för barn- och ungdomsfilm som en egen konstform.”

Film i Västs samproduktioner har under åren 1998-2019 erhållit 169 Guldbaggar plus ytterligare 372 nomineringar. Här kan du läsa mer. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Kristina Börjeson, produktionschef Film i Väst, bild: Gus Kaage, Film i Väst,
Kristina Börjeson, produktionschef Film i Väst, bild: Gus Kaage, Film i Väst,
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Film i Västs samproduktion Nelly Rapp – Monsteragent uttagen till Berlins filmfestival 20218.2.2021 13:16:02 CETPressmeddelande

Barnfilmen Nelly Rapp – Monsteragent har blivit uttagen att tävla om en Kristallbjörn i sektionen Generation Kplus under Berlins filmfestival 2021. Priset hyllar filmprestationer riktat till den yngre publiken. Filmen är regisserad av Amanda Adolfsson och har producerats av SF Studios, Jon Nohrstedt och Niklas Larsson, med stjärnskottet 11-åriga Matilda Gross i huvudrollen som Nelly Rapp. Filmen är inspelad i Kungälv och samproducerad med Film i Väst.

Film i Väst huvudpartner till Nordic Film Lab på Göteborg Film Festival21.1.2021 15:59:05 CETPressmeddelande

Sedan 2020 är Film i Väst huvudfinansiär av Nordic Film Lab, en exklusiv mötesplats för nyetablerade, professionella filmskapare i Norden. Utöver det är Film i Väst med och finansierar Discovery, där deltagarna från Nordic Film Lab kan pitcha sina långfilmsprojekt gentemot branschen i samband med Nordic Film Market. - Nordic Film Lab är Nordens främsta talangprogram för nya, tongivande kreatörer inom film, och för Film i Väst är det självklart att vara en del av den satsningen, säger Jenny Luukkonen, ansvarig för talang, korta format samt dokumentärfilm på Film i Väst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum