Högskolan i Halmstad

Festlig avslutningsvecka väntar på Högskolan i Halmstad

Dela

Nästa vecka är det dags för terminens sista vecka på landets högskolor och universitet. Vid Högskolan i Halmstad blir det en aktiv avslutningsvecka med allt från examensmässan Utexpo och stipendieutdelningar till studenternas stora avslutningshögtid.

Fotograf: Anders Andersson
Fotograf: Anders Andersson

Efter två år med digitala evenemang kan nu aktiviteterna under terminens sista vecka återigen hållas i fysiskt format. Den här gången är alla evenemang samlade på Högskolans campus.

Mässor och stipendieutdelningar

Avslutningsveckan inleds med examensmässan Utexpo som i år fyller 40 år. På Utexpo visar studenter upp sina examensarbeten för uppdragsgivare, handledare, näringslivet och allmänheten. I utställningsmontrar i Högskolans nyaste byggnad, hus S, ställs i år över 100 examensarbeten ut.

På Utexpo – och i samband med terminsslut – delas likt tidigare år en rad stipendier ut för framstående projekt, insatser och examensarbeten, bland annat från olika företag och organisationer – och Lektor Sten Fåhrés minnesfond. Den totala stipendiesumman uppgår till cirka 500 000 kronor.

Stipendiet Till Georgis minne delas ut till särskilt framstående matematikstudenter.

Avslutningshögtid på campus

Veckan summeras på fredagen, den 3 juni, med en avslutningshögtid för att fira alla avgångsstudenter och tacka dem för deras studietid vid Högskolan i Halmstad. Sammanlagt kommer cirka 950 studenter att samlas i Högskolehallen på campus för en festlig sammankomst. Avslutningshögtiden direktsänds dessutom via Högskolans webbplats och visas på skärmar för anhöriga runt om på campus.

På avslutningshögtiden delas traditionsenligt utmärkelserna Årets alumn och Årets student ut.

– Våra studenter har investerat i något som ingen kan ta ifrån dem, en bra utbildning som ger jättefina möjligheter på deras väg framåt i livet. På Högskolan är vi stolta över våra studenter och glada över den tid som de har varit hos oss. Avslutningshögtiden och utmärkelserna Årets student och Årets alumn är ett sätt för oss att uttrycka denna uppskattning, säger rektor Stephen Hwang.

Det här händer under avslutningsveckan

Utexpo – examensmässa, Lab City, hus S.

1 juni, kl. 11–17. Invigning kl. 13 med Högskolans rektor Stephen Hwang och alumnerna Jan Rademaekers och Sten-Harald Söderström

2 juni, kl. 10–16. Stipendieutdelning kl. 11

Stipendieutdelning: från lektor Sten Fåhrés minnesfond – stipendier delas ut till Utvecklingsingenjörsstudenter på Högskolan för att uppmuntra till kreativitet och entreprenörskap

3 juni, kl. 11–13, i sal Bærtling

Praktikexpo – en praktikmässa med studenterna på programmet Språk, textbearbetning och digital kommunikation

1 juni, kl. 13–15 i Digitalt laborativt centrum, DLC, Storverket, hus Q, våning 1

Hälsoexpo – en praktikmässa med studenterna på Hälsopedagogiskt program

1 juni kl. 13–17, hus R, våning 3

Avslutningshögtid

3 juni, Högskolehallen 

kl. 15 högtiden börjar (direktsänds via hh.se och visas på skärmar för anhöriga runt om på campus)

Kl. 16: utspring, entrén vid hus I och Q, våning 1

Medier är välkomna att delta på campus under avslutningsveckan. Om du vill delta under avslutningshögtiden, kontakta eventkoordinator Sofia Ryan Hägerling.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Fotograf: Anders Andersson
Fotograf: Anders Andersson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad rustar människor för framtiden genom att skapa värden, driva innovation och utveckla samhället. Ända sedan starten 1983 har verksamheten präglats av nytänkande och omfattande samverkan med samhället. Högskolan erbjuder populära verklighetsförankrade utbildningar. Forskningen är tydligt profilerad mot de två fokusområdena hälsoinnovation respektive smarta städer och samhällen.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum