Film i Väst

Film i Väst stärker organisationen internationellt

Dela

Film i Väst stärker sin position internationellt genom att inrätta Film i Väst Film Commission under ledning av nye filmkommissionären Fredrik Zander.

Västra Götaland är i dag Nordens ledande filmregion med en lång rad internationellt framgångsrika inspelningar och postproduktioner.

- En filmkommissionär i regionen kan bidra till fler internationella produktioner i Västra Götaland för inspelning och postproduktion. Film i Väst vill bidra till att förstärka den infrastruktur som behövs i regionen. Det är nödvändigt när vi får både regional och nationell produktionsrabatt parallellt med en kraftig ökning av film och tv-drama, säger Mikael Fellenius, vd för Film i Väst.

Fredrik Zander kommer närmast från Chimney, där han har byggt upp verksamheterna i Los Angeles och New York. Han har 20 års erfarenhet från internationell filmbransch, framför allt som producent på ett antal postproduktionsbolag. Han har också samproducerat en rad internationella produktioner tillsammans med Film i Väst, bland andra Jim Jarmuschs The Dead Don’t Die, John Currans Chappaquiddick och David Leitchs Atomic Blonde.

- Jag ser stora möjligheter för både Film i Väst och Västra Götalandsregionen att utveckla sina internationella kontakter. I mitt uppdrag ligger att marknadsföra regionen på internationella festivaler, närmast i Toronto, men också att vara rådgivare för regionens film- och postproduktionsbolag i deras internationella kontakter Jag hoppas kunna ta med mig mina erfarenheter från USA in i Film i Västs organisation, säger Fredrik Zander.

För mer information:
Mikael Fellenius, vd, Film i Väst. Mobil: 0702-93 88 00

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Film i Väst
Film i Väst
Åkersjövägen 4
46153 Trollhättan

0708-643736http://www.filmivast.se

Film i Väst är en av Europas mest framgångsrika regionala filmfonder och efter Svenska Filminstitutet näst största finansiären av svensk film och TV-drama. Sedan starten 1992 har Film i Väst samproducerat fler än 1 000 svenska och internationella långfilmer, TV-drama, dokumentär- och kortfilmer. Samproduktionerna har vunnit Oscar, Golden Globe, Emmy och European Film Awards. Även på världens främsta filmfestivaler som Berlin och Cannes har Film i Västs samproduktioner varit framträdande. Sammanlagt har Film i Västs samproduktioner vunnit 150 Guldbaggar. Till det kommer ytterligare 295 nomineringar. 2017 såg fler än 300 miljoner tittare någon av Film i Västs samproduktioner globalt. Film i Väst är en del av Västra Götalandsregionen, Sveriges ledande filmregion.

Följ Film i Väst

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Film i Väst

Pressinbjudan: Ser du månen, Daniel24.1.2020 15:06:06 CETPressmeddelande

Den verklighetsbaserade danska biosuccén Ser du månen, Daniel, av Niels Arden Oplev och Anders W. Berthelsen spelades in i Göteborg förra året. Nu visas den på Göteborg Film Festivals Galasektion. Filmen har setts av 475 000 på dansk bio och blev den mest sedda danska filmen på bio förra året. Tisdag 28 januari inbjuds media att träffa Niels Arden Oplev, Anders W. Berthelsen och skådespelaren Esben Smed för intervjuer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum