Göteborgs stift

Följ sammanräkningen i Kyrkovalet på webben

Dela

Söndagen de 19 september är valdag i Svenska kyrkan. Då har röstningen pågått i två veckor, med förtidsröstning sedan den 6 september. När vallokalerna stänger kl 20.00 påbörjar sammanräkningen av det tre valen. Resultatet publiceras löpande på Svenska kyrkans webbplats.

Sammanräkningen av kyrkovalet börjar på kvällen den 19 september. (Foto: Emma Berkman)
Sammanräkningen av kyrkovalet börjar på kvällen den 19 september. (Foto: Emma Berkman)

Söndag den 19 september är det dags för Svenska kyrkan att gå till val. När vallokalerna stänger klockan 20.00 börjar arbetet med att räkna röster. Sammanräkningen går att följa på www.svenskakyrkan.se/kyrkoval/valresultat

När rösterna räknats och det preliminära valresultatet rapporterats in, lämnar valförrättarna över valsedlarna till den lokala valnämnden. Dagen därpå hämtas allt valmaterial för den slutliga sammanräkningen som sker på stiftskansliet. Det slutliga valresultatet beräknas vara klart 3–4 veckor efter valet.

Stiftsfullmäktige beslutar om verksamhetsplan och budget för Göteborgs stift, fastställer årsredovisning, utser stiftsstyrelse och revisorer samt beslutar i andra principiellt viktiga frågor.

I stiftsfullmäktige ställer tretton nomineringsgrupper upp. De presenterar sig på Göteborgs stifts webbplats.

Kontakt: Torgny Lindén, pressekreterare 

Nyckelord

Kontakter

Torgny LindénPressekreterare

Kontaktperson för biskop Susanne Rappmann, stiftsstyrelse och domkapitel i Göteborgs stift. Även länk till församlingar i stiftet.

Tel:0706-331287torgny.linden@svenskakyrkan.se

Bilder

Sammanräkningen av kyrkovalet börjar på kvällen den 19 september. (Foto: Emma Berkman)
Sammanräkningen av kyrkovalet börjar på kvällen den 19 september. (Foto: Emma Berkman)
Ladda ned bild

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

Kyrkovalet färdigräknat – 17,9 % röstade i Göteborgs stift7.10.2021 13:03:32 CEST | Pressmeddelande

Valdeltagandet i kyrkovalet i Göteborgs stift nådde inte upp till förra årets rekordnivå, men ligger ändå på en historiskt bra nivå. Flest gick till valurnorna i Ljungskile församling. I stiftsfullmäktige i Göteborgs stift finns från årsskiftet 13 nomineringsgrupper representerade i och med att Alternativ för Sverige och Himmel och Jord fått var sitt mandat i nyss genomförda kyrkoval.

Kyrkohandboken på minoritetsspråk uppmärksammas i Domkyrkan på Tacksägelsedagen5.10.2021 06:59:12 CEST | Pressmeddelande

Under 2020 och 2021 har kyrkohandboken på nationella minoritetsspråk tagits i bruk och det blir möjligt för medlemmar av språkliga minoriteter att fira gudstjänst på sitt hjärtas språk; på nordsamiska, lulesamiska, sydsamiska, meänkieli och fyra romska dialekter. Söndagen den 10 oktober högtidlighålls denna historiska händelse i Göteborgs domkyrka. Medverkar i gudstjänsten gör biskop Susanne Rappmann och prästen Bo Claesson.

Bildrikt talat – biskop Martin Modéus ställer ut foton i Göteborgs domkyrka15.9.2021 07:50:00 CEST | Pressmeddelande

Martin Modéus, biskop i Linköpings stift, är en hängiven amatörfotograf med ett särskilt intresse för natur och fåglar. I dagarna kommer hans bok ”Bildrikt talat” ut på Verbum förlag. Inför och under Bokmässan i Göteborg ställer han ut 14 av sina bilder i Göteborgs domkyrka. Samtidigt presenteras också fotoutställningen "Desmond Tutu 90 år" som sätter fokus på biskop Tutu´s engagemang och gärning.

Förtidsröstning i kyrkovalet har börjat, bl a i Nordstan i Göteborg, Torp i Uddevalla och ICA Maxi Flygstaden i Halmstad6.9.2021 08:12:00 CEST | Pressmeddelande

Med två veckor kvar till kyrkovalet den 19 september finns det nu möjlighet att förtidsrösta över hela landet. Bland annat håller röstningslokaler i Nordstan i Göteborg, ICA Maxi Flygstaden i Halmstad och på Köpcentret Torp i Uddevalla öppet för röstning och för de som har frågor om Svenska kyrkan. I det regionala valet till stiftsfullmäktige i Göteborgs stift ställer 13 nomineringsgrupper upp. De presenterar sig på Göteborgs stifts webbplats.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum