Göteborgs stift

För demokratin och allas lika värde – Kungälv 1:a maj

Dela

Svenska kyrkan i Kungälv-Ytterby församling bjuder tillsammans med Segerstedtinstitutet vid Göteborgs universitet in till ett evenemang i Kungälv för demokratin och alla lika värde för att lyfta frågor om antisemitism och radikalisering till extremism.

Med anledning av NMRs demonstration i Kungälv onsdagen den 1 maj vill Svenska kyrkan och Segerstedtinstitutet lyfta samhällets goda demokratiska krafter. Allmänheten bjuds därför in till ett evenemang med föredrag om antisemitism och radikalisering följt av en andakt med förbön för demokratin och för de folkvalda.

Medverkande:
Biskop Susanne Rappmann, Göteborgs stift
Komminister Magnus Haglund, Kungälv-Ytterby församling
Doktorand och forskare Robin Andersson Malmros, Segerstedtinstitutet

Tid: Kl 15.30

Plats: Kungälvs församlingshem, Fredriksbergsgatan 12

Kontakt:
Magnus Haglund, Kungälv-Ytterby församling, 0303-37 70 31, 0706-72 54 80
Richard Millings, Segerstedtinstitutet, 031-786 21 26, 0766-18 21 26

Nyckelord

Kontakter

Torgny LindénPressekreterare

Kontaktperson för biskop Susanne Rappmann samt stiftsstyrelse och domkapitel i Göteborgs stift. Även länk till församlingar i stiftet (Bohuslän, Halland och Sydvästra delen av Västergötland)

0706-331287torgny.linden@svenskakyrkan.se

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

031-771 30 00https://www.svenskakyrkan.se/goteborgsstift

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum