Länstrafiken Örebro

Förändringar väntar de resenärer som pendlar

Dela

Från och med den 15 mars kommer Länstrafikens resenärer märka av vissa förändringar kring biljettköpet. Bland annat kommer de att kunna köpa periodbiljetter i appen och få möjligheten att resa inom områden istället för mellan två platser.

En resenär väntar på bussen och är redo att köpa sin biljett i appen.
En resenär väntar på bussen och är redo att köpa sin biljett i appen.

Med en förhoppning om att bidra till ett enklare och mer flexibelt resande inför Länstrafiken nu områden för periodbiljetterna.

- En av de större förändringarna är att vi inför geografiska områden för pendlarbiljetterna, med ett fast pris inom respektive område. Tidigare köpte och betalade man för en enskild sträcka. Nu söker man en sträcka men köper och betalar för det eller de områden sträckan passerar. Fördelen är också att man kan resa fritt inom området, istället för enbart mellan två orter. Detta gör det möjligt att resa mer än bara själva pendlandet, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken.

Den som är sugen på att köpa en periodbiljett kan från och med den 15 mars med fördel göra det i appen där periodbiljettutbudet nu flyttar in. En del andra förändringar är att Lågtrafikbiljetten utgår och byter namn till Lågpris. Lågpris får längre giltighetstid än tidigare och Fritidsbiljetten utgår ur sortimentet.

Viktiga förändringarna i kortform:

  • Resenärer som pendlar kan köpa sin biljett direkt i Länstrafiken Örebros app.

  • Länstrafiken inför områden istället för sträckor för periodbiljetterna.

  • Giltighetstiden för periodbiljetterna ändras till 30 dagar från tidigare 31 dagar.

  • Lågtrafikbiljetten utgår och istället inför Länstrafiken Lågpris. Lågpris har längre giltighet och gäller vardagar mellan kl. 09.00 och 15.00, och efter klockan 17.30 samt helger.

  • Fritidsbiljetten utgår.

Kontakter

Bilder

En resenär väntar på bussen och är redo att köpa sin biljett i appen.
En resenär väntar på bussen och är redo att köpa sin biljett i appen.
Ladda ned bild

Om

Länstrafiken Örebro
Länstrafiken Örebro
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.lanstrafiken.se

Länstrafiken är en del av Region Örebro län som ansvarar för kollektivtrafiken i Örebro län. Länstrafiken vill förenkla vardagen för människor och bidra till minskad klimatbelastning.

Följ Länstrafiken Örebro

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Länstrafiken Örebro

Serviceresor återgår till samplanering 15 juli8.7.2021 10:12:29 CEST | Pressmeddelande

Under våren 2020 fattade Länstrafiken beslut om att slopa samplanering för alla Serviceresor, förutom skolskjuts, på grund av pandemin. I takt med att smittspridningen av Covid- 19 minskar och att majoriteten av våra kunder och förare nu är vaccinerade, kan vi i samråd med ansvarig smittskyddsläkare på Regionen återigen börja samplanera våra resor. Det betyder att de som reser med Serviceresor kan få samåka med andra.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum