Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Förbud mot gravljus

Dela

Eldningsförbudet gäller även gravljus.

Eldningsförbudet som råder just nu gäller all eldning. Det innebär att det så länge förbudet råder inte är tillåtet att ha levande gravljus tända på våra kyrkogårdar. Vi vet inte hur länge förbudet varar, men hoppas att besökare på kyrkogården har förståelse för detta.

Svenska kyrkans bönewebb ger oss möjlighet att tända ett ljus och be en bön trots eldningsförbud. Du hittar bönewebben på https://be.svenskakyrkan.se/#!/ Just nu finns det 153 526 ljus tända där och 85 443 böner skrivna.

Kontakt:

Lars-Håkan Engman, 021-81 40 35, larshakan.engman@svenskakyrkan.se

Susann Senter, 021-10 76 25, susann.senter@svenskakyrkan.se

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum