Ticket

Försämrad valuta påverkar inte majoriteten av svenskarnas reslust

Dela

En klar majoritet av Sveriges resenärer påverkas inte av valutaförändringar och försämrad kronkurs. Två tredjedelar uppger att deras lust att resa utomlands inte påverkas av valutan. Av de som dock påverkas av en försämrad svensk krona uppger flest att euron, följt av den amerikanska dollarn, påverkar deras reslust. Detta visar Tickets nyligen genomförda Sifoundersökning.

- Även om valutakurser kan spela stor roll för hur pass stor semesterkassan bör vara är de flesta svenskar villiga att spara in på mycket annat för att kunna resa utomlands. Trots en svag svensk kronkurs är reslusten stor, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Den svenska kronkursen har under de senaste åren fallit rejält mot flera stora turistvalutor, bland andra euron och den amerikanska dollarn, med följden att vistelsen under en semester i dessa länder blivit dyrare för svenska besökare. Detta har dock i många fall jämnats ut av låga priser på själva resan. Många svenskar prioriterar en semesterupplevelse utomlands, och hela 66 procent av svenskarna uppger att deras lust att resa till ett land med specifik valuta inte har påverats av den försämrade svenska kronkursen.

Var fjärde svensk (26 procent) uppger att deras lust att resa utomlands har påverkats av den försämrade kronkursen. Av dessa uppger sex av tio (62 procent) att det är lusten att resa till ett land med euro som påverkats. Kvinnor uppger i större utsträckning (71 procent) än män (62 procent) att den försvagade kronan inte påverkat lusten att resa till ett specifikt land.

Det brittiska pundet har under de senaste åren både försvagats och förstärkts gentemot den svenska kronan och turerna kring huruvida Brexit kommer påverka svenska resenärers reslust till Storbritannien har varit många. Tickets Sifoundersökning visar att det främst är resenärer i åldern 18-29 år som påverkas av den svenska kronan i förhållande till pundet – hela 37 procent av resenärer i denna åldersgrupp uppger att deras lust att resa till Storbritannien har minskat till följd av valutaförändringar.

Vilken av följande valutor har påverkat din lust att resa till ett land med nedanstående valutor, med anledning av den försämrade svenska kronkursen?

  1. Euron, 62 procent
  2. Amerikanska dollarn, 44 procent
  3. Danska kronan, 29 procent
  4. Brittiska pundet, 24 procent
  5. Norska kronan, 12 procent
  6. Thailändska bathen, 8 procent
  7. Turkiska liran, 3 procent
  8. Kroatiska kronan, 3 procent
  9. Annan valuta än ovanstående, 8 procent

Källa: Tickets Sifoundersökning, de respondenter som uppgett att deras lust att resa har blivit påverkad av den försämrade kronkursen

För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

Virus och oroligheter till trots – ökande resebokningar i januari11.2.2020 07:45:00 CETPressmeddelande

Januari är en av de svenska resenärernas mest intensiva resebokningsmånader, då många bokar in årets utlandssemestrar. Trots stor medial uppmärksamhet kring framför allt coronaviruset i Kina ökade antalet resebokningar under januari med 9 procent, jämfört med januari 2019. De första dagarna i februari månad så skedde dock en förändring i kundbeteendet, och efterfrågan skiftade från Kina och näraliggande länder till andra resmål, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum