Stockholms stad

Förskolesummit om förskolans arbetslag och ledarskap

Dela

Vilka komponenter bidrar till att alla som arbetar på en förskola känner sig som en tillgång? Hur arbetar förskolor i Bredäng och på Östermalm? Vad innebär roterande arbetslag för professionaliteten? Det är några av frågorna på Förskolesummits fördjupningsprogram den 25 november.

Språk och ledarskap är i fokus på Förskolesummit. Evenemanget knyter ihop förskola och forskning, är digitalt och uppdelat på fem tillfällen. Höstens fjärde fördjupningstillfälle den 25 november fokuserar på arbetslaget som en tillgång.

Ur programmet: 

1. Delaktighet och förskolans arbetslag som en tillgång. Susanne Kjällander, Bim Riddersporre och Magnus Erlandsson pratar med rektorer, förskollärare och barnskötare från förskolan Frimurarvägen i Bredäng och förskolan Freja på Norrmalm.

2. Långsiktig planering, schemaläggning och andra viktiga verktyg. Christian Eidevald om varför långsiktig planering i förskolan är viktig och om hur schemaläggning och andra viktiga verktyg kan användas för att se till att rätt kompetens är på rätt plats i rätt tid och gör rätt saker.

3. Rektorer om utveckling och kollegialt lärande och ledarskap. Rektorer och chefer på Östermalms stadsdelsförvaltning berättar om ett utvecklingsarbete. Medverkar gör förskolerektorerna Helen Andersson, Kari Flodman, Mira Bjerner Malmeling, Carolina Carlsson samt enhetschef Catharina Frank och avdelningschef Åsa Strand.

4. Louise Bringselius. Föreläsning om tillitsbaserat arbete och ledarskap med mera. Från Förskolesummit i juni.

5. Bim Riddersporre. Föreläsning om förskollärarens och barnskötarens roller med mera. Från Förskolesummit i juni.

Fakta och bakgrund

Förskolesummit är ett återkommande evenemang som knyter ihop förskola och forskning. Evenemanget arrangeras av Stockholms stad i samarbete med Stockholms universitet. Du som är journalist är välkommen att till exempel lyssna på det digitala evenemanget eller intervjua några av de medverkande.

Bakgrund

Pressinbjudan till Förskolesummit 

Tre frågor till Susanne Kjällander inför Förskolesummit 

Språk och ledarskap på Förskolesummits fördjupningsprogram

Bamse och Fredrik Lindström om språkutveckling i förskolan 

Flerspråkig förskola i fokus 

Mer om Förskolesummit på webbplatsen Pedagog Stockholm. 

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se

Kommunikationschef: Sofia Oliv telefon 08-508 33 331 eller sofia.oliv@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum