Stockholms stad

Första spadtag för ny idrottshall på Västberga IP och konstgräsplan på Bredängs BP

Dela

Nu börjar vi bygga en ny idrottshall på Västberga IP och en konstgräsplan på Bredängs BP. Intresserade journalister välkomnas till en presentation av projekten vid de första spadtagen. För den nya idrottshallen på Västberga IP tisdag 19 juni, kl. 10:30 och för Bredängs BP på Bredängs BP tisdag 19 juni, kl. 11:30.

Ny idrottshall på Västberga IP

Den nya hallen ska ersätta den befintliga vid Västbergaskolan. Det blir en fullstor idrottshall med åtta omklädningsrum, fyra för inomhusidrotter och fyra för utomhusidrotter. Hallen väntas stå klar hösten 2019.

Medverkande

Emilia Bjuggren, idrottsborgarråd Stockholms stad

Fakta

Byggherre: Stockholms stad

Arkitekt: AIX Arkitekter

Byggare: MVB Öst AB

När och var?

Tisdag den 19 juni, kl. 10:30 på Västberga IP, Klensmedsvägen 8 i Hägersten.

Ny konstgräsplan på Bredängs BP

Nu startar bygget av den nya konstgräsplanen på Bredängs BP. Det blir en 11-spelsplan med nya läktare. I samband med bygget kommer även omklädningsrummen att renoveras. Beslutet att bygga planen kommer från ett medborgarförslag.

Medverkande

Emilia Bjuggren, idrottsborgarråd Stockholms stad

Beyar Mirza, Newroz FC

Aseffa Hailu, Södra Sidan FC & KFUM JKS

Irma Ortega Cruz, Fokus Skärholmen

Fakta

Byggherre: Stockholms stad

Byggare: Svensk Entreprenad teknik

När och var?

Tisdag den 19 juni, kl. 11:30 på Bredängs BP, Ålgrytevägen 155.

Välkomna!
Fastighetskontoret och Idrottsförvaltningen i Stockholms stad

Nyckelord

Kontakter

FastighetskontoretLinda Laine, pressansvarig

Förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. I fastighetsbeståndet finns kontor, offentliga och kommersiella lokaler, idrotts- och kulturlokaler, brandstationer, saluhallar och salutorg, slott, villor och små torp samt natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

08-508 26 829linda.laine@stockholm.se

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Språkstöd på årets Vuxmässa23.10.2018 09:46Pressmeddelande

Torsdag – fredag, 25-26 oktober, flyttar Stockholms stads anordnare inom vuxenutbildning in på Kulturhuset Stadsteatern. Mässan är till för alla stockholmare som funderar över nästa steg mot utbildning och jobb. Stockholms stad har satsat på att göra mässan mer tillgänglig, både genom att göra det enklare att hitta i lokalen, och genom att bemanna mässan med olika stödfunktioner. På mässan kommer besökare att kunna få stöd på sitt förstaspråk, bland annat somaliska, arabiska och dari.

Översikt av Stockholmsenkätens resultat för Skärholmens stadsdelsförvaltning 201817.10.2018 13:48Pressmeddelande

När det gäller ANDT-frågor ser vi ett fortsatt positivt resultat när det gäller alkoholkonsumtion, tobak och narkotika. Inga stora variationer har skett över tid. Vad det gäller brott har Skärholmens stadsdelsförvaltning flera utmaningar samtidigt som tryggheten bland flickor ökat. Vi ser också ett ökat deltagande av både flickor och pojkar på fritidsgårdar/mötesplatser: för år 9 ligger Skärholmen högst i staden när det kommer till flickors deltagande.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum