Stockholms stad

Första spadtag för nya rugbyplaner på Gubbängsfältet

Dela

Nu börjar bygget av de nya rugbyplanerna på Gubbängsfältet. Onsdagen den 24 juni tog Stockholm stads fastighetsborgarråd, idrottsborgarråd och ordföranden för Stockholms rugbyförbund det första spadtaget.

Dennis Wedin, fastighetsborgarråd, Niklas Hammarstedt, ordförande i Stockholms rugbyförbund  och Karin Ernlund, idrottsborgarråd.
Dennis Wedin, fastighetsborgarråd, Niklas Hammarstedt, ordförande i Stockholms rugbyförbund och Karin Ernlund, idrottsborgarråd.

Rugbyplanerna på Gubbängsfältet ersätter den rugbyanläggning som tidigare fanns på Årstafältet. Gubbängsfältet utvecklas till ett sportfält med två naturgräsplaner, parkeringar och en servicebyggnad.

– Det är efterlängtade rugbyplaner som nu kommer att byggas på Gubbängsfältet. Projektet ska vara klart om ungefär ett år och kommer att stärka idrotten, såväl som skolorna i närområdet, säger Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd.

– Stockholm är en fantastisk idrottsstad med en stor bredd på sporter och rugby är en växande sport som involverar både barn, ungdomar och vuxna. Två nya fullstora planer kommer att förstärka Stockholms rugbyverksamhet och planerna är oerhört efterlängtade, eftersom verksamheten tidigare har fått flytta. Jag ser framemot att få se en match på Gubbängsfältet i framtiden, säger Karin Ernlund, idrottsborgarråd.

Idrottsplanerna placeras i den södra delen av fältet vilket gör att fältets norra del behålls som ett öppet parklandskap. Målet är att rugbyplanerna ska bli klara inför Eken Cup 2021.

Bättre framkomlighet

I samband med byggandet av rugbyplanerna bygger staden även en ny gång- och cykelbana längs Örbyleden. Den nya gång- och cykelbanan blir bredare och får högre standard. Arbetena beräknas bli klara samtidigt som rugbyplanerna.

Nyckelord

Kontakter

FastighetskontoretLinda Laine, pressansvarig

Förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. I fastighetsbeståndet finns kontor, offentliga och kommersiella lokaler, idrotts- och kulturlokaler, brandstationer, saluhallar, slott, villor och små torp samt natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

08-508 26 829linda.laine@stockholm.se

Bilder

Dennis Wedin, fastighetsborgarråd, Niklas Hammarstedt, ordförande i Stockholms rugbyförbund  och Karin Ernlund, idrottsborgarråd.
Dennis Wedin, fastighetsborgarråd, Niklas Hammarstedt, ordförande i Stockholms rugbyförbund och Karin Ernlund, idrottsborgarråd.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - antivåldsveckan i Rinkeby-Kista 28 september-4 oktober22.9.2020 07:51:15 CESTPressmeddelande

Att förebygga våld är en fråga för oss alla. För tredje året i rad bjuder Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning in till en antivåldsvecka för att inspirera och öka kunskapen om det förebyggande arbete som pågår året runt. Det blir samtal, workshops och föreläsningar för barn, unga och föräldrar. 400 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum