Mälardalstrafik

Fortsatt biljettsamverkan mellan Mälardalstrafik och SJ gynnar pendlare

Dela

Mälardalstrafik och SJ fortsätter sin biljettsamverkan med Movingo periodbiljett. Precis som i dag kommer Movingo även efter den 12 december 2021 att gälla på SJs regionaltåg i Stockholm-Mälarregionen och kunna köpas i SJs försäljningskanaler.

Många pendlare i  Stockholm-Mälarregionen kommer att kunna fortsätta resa med Movingo på Mälartågs och SJs regionaltåg. Foto: Niklas Björling
Många pendlare i Stockholm-Mälarregionen kommer att kunna fortsätta resa med Movingo på Mälartågs och SJs regionaltåg. Foto: Niklas Björling

Tågtrafiken i Stockholm-Mälarregionen har en haft en stark utveckling under 2000-talet. De senare åren har särskilt mycket hänt – med inköp av nya Mälartåg, fler avgångar och inte minst införandet av periodbiljetten Movingo. Movingo periodbiljett, som lanserades för fyra år sedan, gör det möjligt för resenärerna att enkelt nyttja regionaltågstrafiken och den lokala kollektivtrafiken med en och samma biljett.

Movingo gäller på Mälartågs fyra regionaltågslinjer och Trosabussen. Det nya avtalet mellan Mälardalstrafik och SJ, som träder i kraft den 12 december, säkrar dessutom fortsatt periodkortsgiltighet för Movingo på de tre SJ-sträckorna Stockholm – Märsta – Knivsta – Uppsala, Laxå – Örebro – Arboga – Västerås – Enköping – Stockholm och Linköping – Norrköping – Stockholm – Arlanda – Uppsala – Tierp. Totalt kommer Movingo att gälla på sju regionaltågssträckor och där omgivande lokaltrafik alltid ingår.

– Vår fortsatta samverkan med SJ är viktig för att knyta samman Stockholm-Mälarregionens transportsystem, där Movingo är ett smart biljettval för dem som reser ofta till arbete eller studier, säger Helena Ekroth, vd Mälardalstrafik, som står bakom Movingo och Mälartåg.

Movingo kommer fortsatt att säljas i Mälardalstrafiks egna kanaler, Movingos app och webb. Genom ett nytt försäljningsavtal med SJ säkras också god tillgänglighet genom att Movingo även fortsättningsvis kan köpas genom sj.se, SJ app, SJs återförsäljare, biljettautomater samt ombud där man laddar sitt resekort med Movingobiljett.

Ett mer flexibelt arbetssätt där många kan tänka sig att pendla lite längre väntas leda till en ökad efterfrågan på regionaltågsresor.

– Tillsammans med Mälardalstrafiks stora satsning på regionaltågstrafiken i Stockholm-Mälarregionen skapar SJs kommersiella trafik ett sammanhållet transportsystem. Genom att erbjuda ett omfattande nät av regionala tågförbindelser med tät trafik, och där SJ nu beslutat köpa nya regionaltåg, bidrar vi till en hållbar utveckling i en växande region. Och här är Movingo är en viktig pusselbit, säger SJs affärschef Jan Kyrk.

På regionaltågsavgångarna mellan Stockholm och Uppsala kommer Movingo att gälla, oavsett om det är Mälartågs eller SJs avgång som passar bäst. I och med detta kommer resenärerna ha upp till fyra avgångar per timme i varje riktning att välja mellan på denna sträcka.

– Movingo är periodbiljetten som inte bara knyter samman Stockholm-Mälarregionen. Biljetten gör det även möjligt för resenärer att resa med flera operatörer på en och samma sträcka. Det skapar stor flexibilitet för många pendlare, avslutar Helena Ekroth.

Här gäller Movingo:

Efter att Mälardalstrafik tecknat avtal med flera trafikföretag under hösten kommer Movingo periodbiljett att vara giltig på följande sträckor även från den 12 december 2021.

Mälartåg: Uppsala – Stockholm – Eskilstuna – Örebro
Mälartåg: Linköping – Eskilstuna – Västerås – Sala
Mälartåg: Norrköping – Nyköping – Stockholm
Mälartåg: Hallsberg – Katrineholm – Stockholm

Trosabussen: Liljeholmen – Trosa

SJ Regional: Stockholm– Uppsala
SJ Regional: Stockholm – Västerås – Örebro – Laxå
SJ Intercity: Linköping – Stockholm – Tierp (endast Movingo Alla Sträckor)

Om Movingo

Movingo periodbiljett är en pendlarbiljett med obegränsat resande på regionaltågsträckor inom Mälardalen samt trafiken som körs av Trosabussen. Biljetten finns för 30 dagar, 90 dagar eller ett år. Omgivande lokaltrafik med till exempel buss, tunnelbana och pendeltåg ingår alltid i biljetten. Mälardalstrafik, som ägs av regionerna i Stockholm-Mälardalen, står bakom Movingo.

För ytterligare information vänligen kontakta

Helena Ekroth, vd Mälardalstrafik,tfn 072 – 464 76 01

Jan Kyrk, affärschef SJ AB, tfn 073 – 032 22 80

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Många pendlare i  Stockholm-Mälarregionen kommer att kunna fortsätta resa med Movingo på Mälartågs och SJs regionaltåg. Foto: Niklas Björling
Många pendlare i Stockholm-Mälarregionen kommer att kunna fortsätta resa med Movingo på Mälartågs och SJs regionaltåg. Foto: Niklas Björling
Ladda ned bild
Helena Ekroth, vd Mälardalstrafik.
Helena Ekroth, vd Mälardalstrafik.
Ladda ned bild

Om

Mälardalstrafik
Mälardalstrafik
Kollektivtrafikens Hus, Centralplan 3
111 20 Stockholm

08-402 76 00https://malardalstrafik.se/

Mälardalstrafiks uppdrag är att, genom ett effektivt trafikutbud och attraktiva tjänster, bidra till ett sammanhållet transportsystem och en hållbar utveckling i en växande Stockholm-Mälarregion. Vi ansvarar för de nya Mälartågen som kör på fyra regionalltågsinjer i Mälardalen och periodbiljetten Movingo. Bakom Mälardalstrafik står regionerna i Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västmanland, Örebro län och Östergötland.

Följ Mälardalstrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mälardalstrafik

Mälardalslivet blir ännu lite bättre: Fler Mälartåg och nya avgångar från 12 december9.12.2021 08:00:00 CET | Pressmeddelande

Från den 12 december blir det fler Mälartåg och nya avgångar på spåren när storsatsningen på regionaltågstrafiken i Stockholm-Mälardalen fortsätter. De största nyheterna är avgångar med Mälartåg en gång i timmen mellan Uppsala och Stockholm, smidiga förbindelser från många orter i Mälardalen till och från Arlanda utan byte i Stockholm samt halvtimmestrafik mellan Eskilstuna, Sala och Västerås.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum