Mälardalstrafik

Succé för nya biljetten Movingo 5/30

Dela

Mälardalstrafiks nya biljett Movingo 5/30 har blivit en succé. Totalt har mer än 10 000 biljetter sålts på drygt fem månader sedan den infördes i slutet på april. Med Movingo 5/30 reser du obegränsat fem valfria dagar under en 30-dagarsperiod på vald sträcka med Mälartåg i Stockholm-Mälardalen – där även lokaltrafiken ingår.

Mer än 10 000 Movingo 5/30-biljetter har sålts sedan lanseringen i slutet på april.
Mer än 10 000 Movingo 5/30-biljetter har sålts sedan lanseringen i slutet på april. Foto: Niklas Björling

Mälardalstrafik, som står bakom Movingo, ser att nya resmönster har etablerats och för att möta detta behov och ytterligare förstärka erbjudandet gentemot flera resenärsgrupper lanserades Movingo 5/30 den 20 april. 

Med Movingo 5/30 väljer resenären en regionaltågssträcka med Mälartåg eller Trosabussen (Trosa-Vagnhärad-Liljeholmen) och får då även tillgång till omgivande lokaltrafik under fem valfria 24-timmarperioder under 30 dagar. Jämfört med att köpa varje resa separat blir Movingo 5/30 snabbt en mer prisvärd biljett. Exempelvis kan resenären spara upp till 200 kronor på en tur- och returresa Eskilstuna-Stockholm inklusive resor med SL och Sörmlandstrafiken.

Mottagandet hos resenärerna har varit över förväntan. Varje månad säljs mer än 2 000 Movingo 5/30-biljetter, långt fler än förväntat. Biljetten passar dem som fortsatt väljer att resa hållbart med tåg de dagar de åker in till arbetsplatsen eller skolan. Den riktar sig också till fritidsresenärer, inklusive seniorer, som reser regelbundet, 1-2 gånger i veckan under en månad. 

– Vi har kunderna i fokus och är väldigt glada över att våra resenärer har upptäckt och gillar biljetten. Att utveckla biljettsortimentet är en del i vårt uppdrag att bidra till en attraktiv kollektivtrafik i Stockholm-Mälardalen, säger Alexandra Göransson, chef Kund och Biljett, på Mälardalstrafik.

Movingo 5/30 lanserades som en pilot och tack vare den positiva responsen har piloten nu förlängts till nästa sommar med ambitionen att biljetten ska bli permanent.

– Movingo 5/30 har redan fått en trogen kundkrets. Vår förhoppning är att få fler att upptäcka fördelarna med en biljett som även inkluderar lokaltrafiken, där du reser hållbart och smidigt kollektivt under hela resan, säger Marcus Österdahl, försäljningsstrateg på Mälardalstrafik.

Bakom Movingo står Mälardalstrafik, som ägs gemensamt av regionerna Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västmanland, Örebro län och Östergötland. 

De populäraste sträckorna (båda riktningarna) med Movingo 5/30:

  1. Uppsala C – Stockholm C
  2. Eskilstuna C – Stockholm C
  3. Nyköping C – Stockholm C
  4. Strängnäs station – Stockholm C
  5. Läggesta station – Stockholm C

Kort fakta om Movingo 5/30

  • 5 stycken 24-timmarsbiljetter på vald sträcka att använda inom 30 dagar.
  • Giltig på Mälartåg och Trosabussen, samt lokaltrafik som bedrivs av SL, Sörmlandstrafiken, UL, VL, Länstrafiken Örebro och Östgötatrafiken. Gäller ej på SJ Regional, SJ InterCity eller Tåg i Bergslagen.
  • Rabatterat pris för ungdomar och studenter.
  • Köps digitalt i Movingo-appen eller via movingobiljett.se
  • Movingo 5/30-biljetten kan inte flyttas till en annan mobil enhet efter köp.

För mer information om Movingo 5/30, vänligen se Mälartågs hemsida här:

https://www.malartag.se/movingo5-30/

Kontakter

För ytterligare information vänligen kontakta

Marcus Österdahl, försäljningsstrateg, Mälardalstrafik, 072-464 76 25 marcus.osterdahl@malardalstrafik.se
eller Mälardals trafiks presstjänst, se nedan.

Bilder

Mer än 10 000 Movingo 5/30-biljetter har sålts sedan lanseringen i slutet på april.
Mer än 10 000 Movingo 5/30-biljetter har sålts sedan lanseringen i slutet på april.
Ladda ned bild
Du köper och reser med Movingo 5/30-biljetten i din mobil.
Du köper och reser med Movingo 5/30-biljetten i din mobil.
Ladda ned bild
Movingo 5/30 gäller på Mälartågs linjer och inkluderar även resor med omgivande lokaltrafik.
Movingo 5/30 gäller på Mälartågs linjer och inkluderar även resor med omgivande lokaltrafik.
Ladda ned bild

Mälardalstrafiks uppdrag är att, genom ett effektivt trafikutbud och attraktiva tjänster, bidra till ett sammanhållet transportsystem och en hållbar utveckling i en växande Stockholm-Mälarregion. Vi ansvarar för Mälartåg som kör på fem regionalltågsinjer i Mälardalen och för periodbiljetten Movingo. Bakom Mälardalstrafik står regionerna i Stockholm, Sörmland, Uppsala, Västmanland, Örebro län och Östergötland.

Följ Mälardalstrafik

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mälardalstrafik

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye