Uppsala Kommun Skolfastigheter

Fortsatt samarbete mellan Skolfastigheter och ByggDialog att bygga den nya Kvarngärdesskolan

Dela

Idag skrevs kontrakt för genomförandet av byggnationen av den nya Kvarngärdesskolan i Uppsala som ska ha plats för 990 elever. ByggDialog har utsetts till totalentreprenör för projektet som genomförs i samverkansformen partnering.

Behovet av skolplatser i Uppsala är stort och den befintliga Kvarngärdesskolan i Uppsala ska ersättas med en ny skola med plats för flerbarn och elever. Skolan planeras och byggs för att bli en levande mötesplats för människor i alla åldrar, och ska kunna användas även utanför skoltid.

– Vi har ett stort behov av nya skolplatser i centrala Uppsala och det känns därför väldigt kul att vi äntligen kan dra igång bygget av den nya Kvarngärdesskolan. Vi har haft en noggrann projektering för att skapa en modern, inkluderande och trygg skola som också ska kunna ge ett mervärde för de boende i området utanför skoltid. Vi hoppas att detta ska bli ett positivt tillskott för hela området, säger Peter Walhed, tillförordnad vd på Skolfastigheter.

Den nya skolan kommer bestå av två skolbyggnader samt en idrottshall, som också ska rymma tillagningskök och matsal. Skolan får en ökning med ytterligare 330 platser från dagens 660. Skolbyggnaderna knyts ihop med en campusliknande utemiljö med olika aktivitetsområden, som ska erbjuda något för alla.

– Vi har haft en väldigt bra process med Skolfastigheter och övriga samarbetspartners hittills och nu ser vi verkligen fram emot att fortsätta det goda samarbetet när vi startar produktionen av Kvarngärdesskolan. Vi ser fram emot att genomföra projektet med vår unika arbetsmodell för partnering i pedagogiska miljöer där arbetet bedrivs med barnen i centrum och i nära dialog med Skolfastigheter, säger Michael Sundhäll, vd på ByggDialog. 

I enlighet med kommunens miljö- och klimatmål att minska koldioxidutsläppen och vara helt klimatpositiv 2050, byggs skolan helt i trä och uppförs även utifrån certifieringen Miljöbyggnad Silver. Projektet ska vara klart för inflyttning till höstterminen 2025.

Kontakt för mer information:

Annika Buström, projektchef, Uppsala Skolfastigheter AB, 018-727 40 56

Michael Sundhäll, vd, ByggDialog, 010- 459 88 68

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Uppsala Kommun Skolfastigheter
Salagatan 18A
753 30 Uppsala

018-727 40 30https://skolfastigheter.uppsala.se/

Skolfastigheter förser Uppsala kommun med lokaler och miljöer för pedagogisk verksamhet. Vi skapar inspirerande och trygga lärmiljöer, så att barn och unga får bästa tänkbara förutsättningar att utvecklas. Alltid med hållbarhet i fokus.

Följ Uppsala Kommun Skolfastigheter

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala Kommun Skolfastigheter

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum