Region Örebro län

Fortsatta stora problem med leveranser av sjukvårdsmaterial

Dela

Det råder fortsatt stora problem med leveranser av alla förbrukningsvaror till Region Örebro län från Apotekstjänst AB. För att lösa problemen har Region Örebro län inrättat rutiner för att få leveranser från andra leverantörer som kan tillhandahålla material och inom den tid som krävs. Regionen har också upprättat ett eget tillfälligt lager för att fördela material mellan olika enheter inom länets hälso- och sjukvård.

All vård bedrivs som vanligt och inga operationer eller annan livsuppehållande verksamhet påverkas på grund av bristen på varor. Patientsäkerheten är inte hotad. I nuläget har arbetet inom Region Örebro län handlat om att lösa situationen på kort sikt och säkra att verksamheten fungerar under helgen. Alla de åtgärder som gjorts under veckan bedöms tillräckliga för att klara lördag och söndag.

- Situationen är allvarlig och det är väldigt osäkert när problemen är lösta, säger Claes-Mårten Ingberg, chefläkare med ansvar för beredskapsfrågor. Inom hälso- och sjukvården måste vi i första hand säkerställa att det finns instrument och material för att kunna bedriva akut sjukvård och livsuppehållande behandling. Men vi måste också säkerställa att det finns till exempel desinfektionsmedel, handskar, förkläden och liknande för att upprätthålla patientsäkerheten.

Kontaktpersoner

Claes-Mårten Ingberg, chefläkare med ansvar för beredskapsfrågor, telefon: 070-384 21 02

Inger Nordin Olsson, chefläkare Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, telefon: 072-141 58 01

Karl Löfroth, länschef för Transport och logistik, telefon: 019-602 74 80

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - för oss tillsammans

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Resor med bil och flyg blir till cyklar och videokonferensutrustningar när regionen klimatkompenserar14.10.2019 13:40:00 CESTPressmeddelande

Region Örebro län har klimatkompenserat sina resor sedan 2010. Varje förvaltning fakturerats för föregående års koldioxidutsläpp genom tjänsteresor med flyg och bil som drivs med bensin eller diesel. I år delas 2,5 miljoner kronor ut från dessa pengar till åtgärder och projekt som ska minska klimatpåverkan från resor samt informera, utbilda och styra resor i tjänsten i en mer hållbar riktning.

Hanna Lekander får 2019 års Kulturpris14.10.2019 13:30:00 CESTPressmeddelande

Hanna Lekander får Region Örebro läns kulturpris för 2019. Som en del i den fasta ensemblen på Örebro länsteater har Hanna Lekander medverkat i några av teaterns mest hyllade föreställningar. Hon har som skådespelare medverkat i över 40 teaterproduktioner hos länsteatern och dessutom agerat i filmer tillsammans med prisade motskådespelare och regissörer. Utöver skådespeleri har Lekander även skrivit manus och regisserat föreställningar, bland annat för Teater Martin Mutter.

Varuförsörjningsnämnden i möte om försörjningen av förbrukningsmaterial till sjukvården11.10.2019 16:00:00 CESTPressmeddelande

I dag har varuförsörjningsnämnden (VFN), en gemensam nämnd för fem av länen i Uppsala-Örebro sjukvårdsregion, samlats för att få information om läget vad gäller försörjningen av förbrukningsmaterial till sjukvården. Detta efter att flera sjukhus gått i stabsläge på grund av att det saknas sjukvårdsmaterial. Orsaken är att man bytt till ny leverantör från den 1 oktober.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum