Region Örebro län

Fortsatta stora problem med leveranser av sjukvårdsmaterial

Dela

Det råder fortsatt stora problem med leveranser av alla förbrukningsvaror till Region Örebro län från Apotekstjänst AB. För att lösa problemen har Region Örebro län inrättat rutiner för att få leveranser från andra leverantörer som kan tillhandahålla material och inom den tid som krävs. Regionen har också upprättat ett eget tillfälligt lager för att fördela material mellan olika enheter inom länets hälso- och sjukvård.

All vård bedrivs som vanligt och inga operationer eller annan livsuppehållande verksamhet påverkas på grund av bristen på varor. Patientsäkerheten är inte hotad. I nuläget har arbetet inom Region Örebro län handlat om att lösa situationen på kort sikt och säkra att verksamheten fungerar under helgen. Alla de åtgärder som gjorts under veckan bedöms tillräckliga för att klara lördag och söndag.

- Situationen är allvarlig och det är väldigt osäkert när problemen är lösta, säger Claes-Mårten Ingberg, chefläkare med ansvar för beredskapsfrågor. Inom hälso- och sjukvården måste vi i första hand säkerställa att det finns instrument och material för att kunna bedriva akut sjukvård och livsuppehållande behandling. Men vi måste också säkerställa att det finns till exempel desinfektionsmedel, handskar, förkläden och liknande för att upprätthålla patientsäkerheten.

Kontaktpersoner

Claes-Mårten Ingberg, chefläkare med ansvar för beredskapsfrågor, telefon: 070-384 21 02

Inger Nordin Olsson, chefläkare Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, telefon: 072-141 58 01

Karl Löfroth, länschef för Transport och logistik, telefon: 019-602 74 80

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum