Region Örebro län

Fortsatta stora problem med leveranser av sjukvårdsmaterial

Dela

Det råder fortsatt stora problem med leveranser av alla förbrukningsvaror till Region Örebro län från Apotekstjänst AB. För att lösa problemen har Region Örebro län inrättat rutiner för att få leveranser från andra leverantörer som kan tillhandahålla material och inom den tid som krävs. Regionen har också upprättat ett eget tillfälligt lager för att fördela material mellan olika enheter inom länets hälso- och sjukvård.

All vård bedrivs som vanligt och inga operationer eller annan livsuppehållande verksamhet påverkas på grund av bristen på varor. Patientsäkerheten är inte hotad. I nuläget har arbetet inom Region Örebro län handlat om att lösa situationen på kort sikt och säkra att verksamheten fungerar under helgen. Alla de åtgärder som gjorts under veckan bedöms tillräckliga för att klara lördag och söndag.

- Situationen är allvarlig och det är väldigt osäkert när problemen är lösta, säger Claes-Mårten Ingberg, chefläkare med ansvar för beredskapsfrågor. Inom hälso- och sjukvården måste vi i första hand säkerställa att det finns instrument och material för att kunna bedriva akut sjukvård och livsuppehållande behandling. Men vi måste också säkerställa att det finns till exempel desinfektionsmedel, handskar, förkläden och liknande för att upprätthålla patientsäkerheten.

Kontaktpersoner

Claes-Mårten Ingberg, chefläkare med ansvar för beredskapsfrågor, telefon: 070-384 21 02

Inger Nordin Olsson, chefläkare Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, telefon: 072-141 58 01

Karl Löfroth, länschef för Transport och logistik, telefon: 019-602 74 80

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - för oss tillsammans

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Solceller - en lysande investering för BRF Karlavagnen19.11.2019 10:13:00 CETPressmeddelande

Solceller är ett ständigt aktuellt ämne i diskussionen om miljön och klimatet, och intresset har ökat stort i Sverige. Bostadsrättsföreningen Karlavagnen i Örebro installerade solpaneler på två av föreningens fem fastigheter under sommaren 2019. "Med det här visar vi att vi är en förening på alerten, det är ett värde för alla som bor här. Det känns bra att vi bidrar till en bättre miljö", förklarar föreningens ordförande Tomas Ring.

Här är länets mest cykelvänliga arbetsplatser18.11.2019 14:23:00 CETPressmeddelande

Cykelparkering med tak, tillgång till verkstad för cykelservice och cykelaktiviteter med personalen. Det är några exempel på åtgärder som årets deltagare i utmaningen Cykelvänlig arbetsplats nu prisas för. - De här arbetsplatserna är goda förebilder eftersom de underlättar för sina anställda att ta cykeln till jobbet, säger Mirja Mattsson, projektledare för Hållbart resande i Örebroregionen och arrangör av utmaningen.

Tobaksfria veckan: e-cigaretter ett allt större hot mot unga17.11.2019 07:35:00 CETPressmeddelande

Denna vecka är det tobaksfria veckan och Region Örebro län uppmärksammar det tobakspreventiva arbetet lite extra. På vårdcentraler och Folktandvårdskliniker kommer patienter att uppmärksammas på sina rökvanor och få extra råd och stöd. För personal inom hälso- och sjukvården hålls en utbildningsdag med bland annat en föreläsning om e-cigaretter. Användningen ökar bland unga. I Örebro län har drygt var fjärde niondeklassare någon gång rökt e-cigaretter (2017).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum