Värmdö Kommun

Fotoparken presenterar: Love Enqvist och The Earthly Paradise – Moments of Innocence

Dela

Mellan den 1 oktober 2021 och den 28 januari 2022 flyttar The Earthly Paradise – Moments of Innocence in i Fotoparken i Gustavsberg. I en kombination där delar av tre forskningsprojekt visas tillsammans undersöker konstnären Love Enqvist idén om en idealisk samexistens på jorden, bland annat i spåren av den svenska kooperativa rörelsens historia.

Love Enqvist arbetar brett över områdena essäfilm, fotografi, skulptur och performance i sin konst, där han bland annat utforskar utopiska idéer kring hur vi skulle kunna leva och förhålla oss till varandra. Och i fotoserienThe Earthly Paradise – Moments of Innocence som från och med fredagen den 1 oktober går att beskåda i Fotoparken serveras just möjligheten att tänka kring hur intimt förknippade individen, kollektivet och samhället egentligen är.

- Konceptet kring Love Enqvists arbete känns både högaktuellt och intressant att hjälpas åt att utforska, säger Lena Hellström, kultur- och fritidschef Värmdö kommun. Vi är väldigt glada över att få möjlighet att presentera hans konst i Fotoparken.

I mycket av Love Enqvists arbete läggs stor vikt vid människors relationer och hur både sociala strukturer och samhället i stort är i ständig förändring. The Earthly Paradise – Moments of Innocence kombinerar tre forskningsprojekt som alla - ur olika aspekter förhåller sig till idén om en idealisk samexistens på jorden: The Cooperative Human, Magellania och Imaginary Gardens. Resultatet blir en utställning inspirerad av den svenska kooperativa rörelsens historia och inverkan på folkhemmet, en utgrävning av arkiven och ideologierna bakom den design och arkitektur som genomsyrar livet i Sverige idag.

- I Sverige hade Kooperativa Förbundet ett enormt inflytande på sociala och rumsliga förändringar under lång tid. Det dåtida samhälle som byggde på behov har idag förändrats till ett samhälle av begär och extrem individualism, menar Love Enqvist. Vad är det för samhälle som en kooperativ människa vill leva i idag? Hur styr konsumtionen våra drömmar? Vilka ideologier ligger bakom den design vi konsumerar? Det är bland annat den typen av frågeställningar The Earthly Paradise – Moments of Innocence utforskar.

Love Enqvists The Earthly Paradise – Moments of Innocence kan ses i Fotoparken 1/10 2021 – 28/1 2022.

Hjärtligt välkomna.

Läs mer om utställningen via
www.fotoparken.se

Följ Fotoparken på Instagram via
@fotoparken

Fotoparken är en permanent utomhusutställning för samtida fotografi i Gustavsberg, Värmdö kommun. Avsikten är att skapa en dynamisk plats där de fotografiska uttrycken varieras genom cirka tre nya utställningar per år. Allmänheten kan ta del av utställningarna gratis, när som helst på dygnet och året om.

Värmdö kommun, kultur- och fritidskontoret, ansvarar för utställningarna och samarbetar med curators och fotografer i Sverige och internationellt.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Värmdö Kommun
Värmdö Kommun
Skogsbovägen 9-11
134 81 Gustavsberg

Servicecenter: 08 - 570 470 00http://www.varmdo.se

Värmdö kommun - skärgårdens mötesplats

Värmdö, skärgårdens mötesplats. En unik natur med cirka 44 000 invånare och över 10 000 öar. Inom bara 30 minuter finns Stockholm med alla sina möjligheter. I Gustavsberg finns en lång tradition inom kultur, design och form. Här finns också välkända besöksmål som Sandhamn, Möja, Grinda, Bullerö och Svartsö. Välkommen till Värmdö, en plats för möten mellan människor.

 

 

Följ Värmdö Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Värmdö Kommun

Havsbandets mest svårtillgängliga pärlor synliggörs globalt via Google17.11.2022 08:38:07 CET | Pressmeddelande

Oavsett vart i världen någon befinner sig så börjar de allra flesta resor med en googling. I ett unikt samarbete mellan Stockholm Archipelago, Skärgårdsstiftelsen och Google synliggörs nu ytterskärgården i sin höstskrud genom en 360-gradersvy i tjänsten Street View. Enligt analysfirman WSP har en förlängning av säsongen potential att generera ytterligare 50 miljoner kronor i direkta intäkter och 45 nya jobbtillfällen i Stockholms skärgård.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum