Högskolan i Halmstad

Frida Stranne är nominerad till Årets hallänning 2020

Dela

Frida Stranne, universitetslektor i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad, är en av de nominerade till utmärkelsen Årets hallänning 2020. Tävlingen arrangeras av Marknadsföreningen i Halland (MiH) tillsammans med Hallandsposten och Hallands Nyheter.

Frida Stranne. Bild: Tove Falk Olsson
Frida Stranne. Bild: Tove Falk Olsson

– Jag är mållös och hedrad och glad att forskning och samhällsdebatt får en plats bland alla de fina framgångsrika profiler som vi har i Halland inom en rad områden, säger Frida Stranne som i sin forskning är inriktad på amerikansk politik och samhällsutveckling.

En jury från MiH, Hallandsposten och Hallands Nyheter kommer att utse vinnaren, och denne avslöjas på MiH:s frukostgala den 17 december.

Motivering till Frida Strannes nominering: ”Väletablerad forskare vid Högskolan i Halmstad. Frida är en uppskattad USA-expert där kunskap och saklighet är viktigt i ett förvirrat läge. Under hösten har hon bevakat och kommenterat USA-valet dygnet runt i de största tv-kanalerna. Intervjuer och krönikor har duggat tätt även i pressen. Frida är en förebild för unga flickor som behöver se att kvinnor kan forska och prata om tunga politiska frågor. I år släppte Frida boken ”Supermakten – vad varje svensk bör veta om USA”.

– Motiveringen gör mig särskilt glad. Har jag inspirerat en enda ung tjej att våga ta plats i samhällsdebatten i frågor som länge dominerats av manliga experter är det värt allt hårt slit. Att balansera bilden av och förklara det komplexa som utgör USA är något jag brinner för och kämpar för att bidra med. Inte minst vår podd, Amerikaanalys, och min och Sannas bok har som hela syfte att skapa förståelse för det amerikanska samhället och för frågor som sällan får plats i media. 

Fotnot: Boken Frida Stranne syftar på är Supermakten – vad varje svensk bör veta om USA som hon har skrivit tillsammans med Sanna Torén Björling.

Övriga nominerade till Årets hallänning 2020:

Josefine Johansson, allkonstnär
Per Gessle, artist
Boris Lennerhov, vd
Jörgen Persson, idrottsman (och hedersdoktor vid Högskolan i Halmstad)
Thomas Pettersson, komiker
Olivia Schough, fotbollsspelare

Kontakter

Bilder

Frida Stranne. Bild: Tove Falk Olsson
Frida Stranne. Bild: Tove Falk Olsson
Ladda ned bild

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Forskning om elektrifiering av transportsystem länkar samman Sverige och Kina i utveckling av smarta städer12.10.2020 11:19:49 CESTPressmeddelande

Högskolan i Halmstad ska undersöka drivkrafterna bakom Kinas snabba omställning till eldrift inom transportsektorn. I samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Trafikverket, Jönköping University och Statens väg- och transportforskningsinstitut startar ett nytt forskningsprojekt för att undersöka hur Kina på så kort tid har kunnat positionera sig som elbilsland. ”Tillsammans kan vi omdana samhällen till mer hållbara lösningar”, säger projektledare professor Mike Danilovic, Högskolan i Halmstad.

Smärta hos idrottande ungdomar måste uppmärksammas tidigt8.10.2020 08:30:00 CESTPressmeddelande

Idrottande ungdomar som upplever smärta måste uppmärksammas tidigt för att minska risken för långvarig smärta. Dessutom måste smärta behandlas utifrån en helhet, där hänsyn tas till såväl biologiska som psykologiska och sociala förhållanden. Det visar en ny avhandling från Högskolan i Halmstad, som också konstaterar att idrottande tonårspojkar som är sena i tillväxten löper större risk att drabbas av smärta.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum