Frida Stranne är nominerad till Årets hallänning 2020
Frida Stranne, universitetslektor i statsvetenskap vid Högskolan i Halmstad, är en av de nominerade till utmärkelsen Årets hallänning 2020. Tävlingen arrangeras av Marknadsföreningen i Halland (MiH) tillsammans med Hallandsposten och Hallands Nyheter.

– Jag är mållös och hedrad och glad att forskning och samhällsdebatt får en plats bland alla de fina framgångsrika profiler som vi har i Halland inom en rad områden, säger Frida Stranne som i sin forskning är inriktad på amerikansk politik och samhällsutveckling.
En jury från MiH, Hallandsposten och Hallands Nyheter kommer att utse vinnaren, och denne avslöjas på MiH:s frukostgala den 17 december.
Motivering till Frida Strannes nominering: ”Väletablerad forskare vid Högskolan i Halmstad. Frida är en uppskattad USA-expert där kunskap och saklighet är viktigt i ett förvirrat läge. Under hösten har hon bevakat och kommenterat USA-valet dygnet runt i de största tv-kanalerna. Intervjuer och krönikor har duggat tätt även i pressen. Frida är en förebild för unga flickor som behöver se att kvinnor kan forska och prata om tunga politiska frågor. I år släppte Frida boken ”Supermakten – vad varje svensk bör veta om USA”.
– Motiveringen gör mig särskilt glad. Har jag inspirerat en enda ung tjej att våga ta plats i samhällsdebatten i frågor som länge dominerats av manliga experter är det värt allt hårt slit. Att balansera bilden av och förklara det komplexa som utgör USA är något jag brinner för och kämpar för att bidra med. Inte minst vår podd, Amerikaanalys, och min och Sannas bok har som hela syfte att skapa förståelse för det amerikanska samhället och för frågor som sällan får plats i media.
Fotnot: Boken Frida Stranne syftar på är Supermakten – vad varje svensk bör veta om USA som hon har skrivit tillsammans med Sanna Torén Björling.
Övriga nominerade till Årets hallänning 2020:
Josefine Johansson, allkonstnär
Per Gessle, artist
Boris Lennerhov, vd
Jörgen Persson, idrottsman (och hedersdoktor vid Högskolan i Halmstad)
Thomas Pettersson, komiker
Olivia Schough, fotbollsspelare
Kontakter
Frida StranneUniversitetslektor statsvetenskap
Tel:070-424 58 66frida.stranne@hh.seKristina RörströmKommunikatör
Tel:072-977 38 36kristina.rorstrom@hh.seBilder

Länkar
Om

Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad
035-16 71 00https://www.hh.se/
Det innovationsdrivande lärosätet
Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhällsutvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.
Följ Högskolan i Halmstad
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad
Professionell handbollsspelare – en hållbar idrottskarriär?17.2.2021 14:15:00 CET | Pressmeddelande
I jakten på tidig framgång är det ofta den psykiska hälsan som spelare som satsar på sin idrottskarriär offrar. När Johan Ekengren arbetade som idrottspsykologisk rådgivare och handbollstränare, såg han behovet av ett mer hållbart förhållningssätt till en idrottskarriär och bestämde sig för att skriva en avhandling på ämnet.
Inbjudan till pressträff om forskningsprojekt kring innovation15.2.2021 16:06:33 CET | Pressinbjudan
Pressträff 24 februari: Högskolan i Halmstad, i samarbete med Aalborg universitet (Danmark), University of Glasgow (Storbritannien) och University of Oulu (Finland), bjuder in till pressträff om det EU-finansierade projektet The Innovative Training Network. Pressträffen är internationell och hålls på engelska. Vid träffen kommer projektet att presenteras och du får delta i en frågesession med projektkoordinatorn och lokala projektledare från Danmark, Sverige, Finland och Storbritannien. Efter pressträffen är det också möjligt att genomföra individuella intervjuer.
Forskare från Högskolan i Halmstad tar upp aktuella frågor på UR Samtiden på Utbildningsradion21.1.2021 16:42:50 CET | Pressmeddelande
I dagarna publiceras en föreläsningsserie på Utbildningsradion UR Play med föreläsningar och samtal med forskare från Högskolan i Halmstad. Tittarna får bland annat veta mer om det amerikanska valsystemet, hästars helande kraft och vad AI kan göra för framtidens sjukvård.
Hibaq Yussuf och Frida Stranne får Högskolan i Halmstads pedagogiska pris respektive pris för samverkan och innovation21.12.2020 10:32:51 CET | Pressmeddelande
Hibaq Yussuf, universitetsadjunkt i omvårdnad, får Högskolan i Halmstads pedagogiska pris år 2020, bland annat för sitt stora engagemang och brinnande intresse för undervisning. Frida Stranne, universitetslektor med särskilt forskningsfokus på amerikansk politik och samhällsutveckling, får Högskolans pris för samverkan och innovation, bland annat för sitt långvariga arbete att dela med sig av kunskap, inte minst som efterfrågad expert i medierna.
Högskolan tilldelas 79,8 miljoner kronor för tvärvetenskaplig forskning och utbildning16.12.2020 15:56:16 CET | Pressmeddelande
KK-stiftelsen beviljar 79,8 miljoner kronor för tre nya forskningsprojekt, en rekrytering av en gästprofessor, ett stort utbildningsprogram riktat till yrkesverksamma, samt en ny forskningsprofil inom ramen för Högskolan i Halmstads KK-miljö Forskning för innovation. Bidraget gör att Högskolan, tillsammans med näringslivet och Region Halland, fortsätter att stärka den mångvetenskapliga forskningen och utbildningen inom profilområdena Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen.
350 000 kronor till studenter för samhällsnyttiga examensarbeten27.11.2020 18:09:48 CET | Pressmeddelande
I dag skulle Sparbanksstiftelsen Kronans årliga stipendieutdelning ha ägt rum vid en ceremoni på Högskolan i Halmstad. Så kom en pandemi i vägen. Men inget stoppar Sparbanksstiftelsen Kronan från att dela ut hundratusentals kronor till studenter för utmärkta examensarbeten med stor samhällsrelevans. Det är bara formen för utdelningen som i år är annorlunda. Och så prissumman på 350 000 kronor – vilket är 100 000 kronor mer än förra året – fördelat på nio examensarbeten vid Högskolan i Halmstad.
”Dela Digga Halland” – digital konferens om projektets resultat24.11.2020 11:57:06 CET | Pressmeddelande
Efter drygt två år är det nu dags att summera projekt Digga Halland. På en direktsänd digital konferens på torsdag, den 26 november, presenteras projektresultaten med tema ”Dela Digga Halland” som en röd tråd under dagen, där goda exempel, idéer och erfarenheter just delas.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum