Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Fullspäckat sommarprogram

Dela

Nu är Svenska kyrkan Västerås sommarprogram ute. Ett fullmatat program med upplevelser för gammal och ung i kyrkor och församlingshem i och kring Västerås.

Programmet innehåller 58 musikhändelser i framför allt några av de medeltida kyrkor som ligger runt Västerås. Musikhändelserna spänner över allt från pop till klassisk musik framförda av solister eller ensembler.

Det finns också ett tiotal prisvärda sommarcaféer i och runt Västerås. Några av dem serverar våfflor till lätt underhållning.

12 sommarkyrkor håller öppet i sommar. 11 av dem är medeltida. I några får man en guidad tur och en kopp kaffe. I år finns också en nyframtagen folder som beskriver kyrkan.

Västerås domkyrka är som vanligt öppen alla dagar kl 9-17. Från den 25/6 erbjuds visning av kyrkan varje dag. Dessutom möjlighet till tornuppstigning två dagar i veckan och en Grand Tour, som är en två timmar lång visning av katedralen.

I år finns också en speciell avdelning i programmet som vänder sig till Barn&Familj. I den hittar man caféer, sommarutflykter, öppen barnverksamhet och dagläger.

I programmet kan man också läsa om alla gudstjänster som firas i våra kyrkor.

Välkomna att uppleva sommaren tillsammans med oss.

Kontakt:
Michael Hjelt, kommunikatör, 021-40 41 08, michael.hjelt@svenskakyrkan.se

Programmet finns också att läsa på hemsidan: 
https://www.svenskakyrkan.se/vasteras/sommarprogram

Bilder

Dokument

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 
Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 60 procent, nästan 90 000, av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 29 kyrkor och 23 begravningsplatser.

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum