Familjebostäder

Fyra dagar för ökad trygghet i Rågsved

Dela

Den 1-4 september är Familjebostäder med och arrangerar Trygghetsdagarna i Rågsved i samverkan med Stockholms stad, Rågsveds Fastighetsägare och Polisen. Tillsammans med de boende stärker vi tryggheten och skapar gemenskap i Rågsved.

Trygghetsdagarna genomförs i år under fyra dagar på Rågsveds torg och på sociala medier. Alla som bor, rör sig i eller är nyfiken på Rågsved är välkomna till torget för att få information och delta i aktiviteter.

Som en av de största fastighetsägarna i Rågsved har Familjebostäder i många år arbetat långsiktigt med tryggheten i området.

– Vi har stärkt arbetet för trygghet genom en bred platssamverkan mellan flera aktörer i Rågsved. Som fastighetsägare har vi en viktig roll att se till att såväl utemiljöer som källare och portar känns trygga, säger Dennis Wedin, ordförande i Familjebostäder och bostads-och fastighetsborgarråd.

– Majoriteten av våra fastigheter i Rågsved har de senaste åren utrustats med så kallade säkerhetspaket. Vi har sett över förråd, rustat upp källare, bytt ut dörrar/glas och uppdaterat låssystem. Vi är på rätt väg och ser glädjande nog i mätningar att våra hyresgäster upplever en ökad trygghet år från år, säger Jonas Schneider, vd på Familjebostäder samt ordförande i Rågsveds fastighetsägarförening.

Lotta Vidén är projektledare för Trygghetsdagarna i Rågsved och till vardags projektledare för social hållbarhet på Familjebostäder.
– Det är fjärde året som trygghetsdagarna genomförs och i år har vi valt att jobba med olika teman, berättar hon.

På fredagen läggs till exempel särskilt fokus på trygg utemiljö och besökarna får ta del av information från fastighetsägarna och Stockholms stad om förbättringar som gjorts i utemiljön efter tidigare trygghetsinventering.  

– Vi har i år planerat för en stark närvaro i sociala medier, och hoppas att aktiviteter och kunskap på detta sätt kan spridas digitalt och nå riktigt många, säger Lotta Vidén.

Upplev Trygghetsdagarna 
När? Tisdag 1 september – fredag 4 september kl 15-18.
Var? Aktiviteter på Rågsveds torg och sociala medier
Program: Medverkan från Polisen, Civilförsvarsförbundet, Brandförsvaret, Stadsdelsförvaltningen, Fastighetsägarföreningen, Vårdcentralen och Rågsvedsprofilen PT-Arthur. 

https://www.facebook.com/events/363039971328276/


Trygghetsdagarna i Rågsved är ett samarbete mellan Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning, Rågsveds Fastighetsägare och Polisen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Foto: Liselotte van der Meijs
Foto: Liselotte van der Meijs
Ladda ned bild

Om

Familjebostäder
Familjebostäder
Hammarby Fabriksväg 67, Box 92100,
120 07 Stockholm

https://www.familjebostader.com/
Familjebostäder har jobbat för allas rätt till ett tryggt hem sedan 1936. Vi äger och förvaltar över 20 000 hyresrätter i Stockholm. Just nu bygger vi mer än på 40 år. Vi tar klivet in i framtiden med bostäder som är energisnåla och uppkopplade. Vi förbättrar möjligheterna att leva utan bil – med bilpooler och bra service för cyklar. Vi lägger mer tid på utemiljöer, portar och källare för att det ska vara tryggt överallt. Vi bygger inte bara hus. Vi bygger hem – för dagens och morgondagens stockholmare.

Följ Familjebostäder

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Familjebostäder

Digital byggstart för 125 hyresrätter i Farsta4.11.2020 07:10:00 CETPressmeddelande

I måndags togs första spadtaget för 125 nya hyresrätter som byggs inom ramen för konceptet Stockholmshusen. Det symboliska spadtaget togs av Familjebostäders ordförande, Stockholms bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M) tillsammans med Jonas Schneider, vd Familjebostäder och Bengt Staaff, regionchef Skanska Sverige AB som planterade ett magnoliaträd som kommer att få en plats på gården när husen är klara.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum