Stockholms stad

Gångtunnel fylls med drömmar

Dela

15 sommarjobbande ungdomar i Spånga-Tensta skapar just nu en muralmålning i tunneln under Hjulstastråket vid Erikslundsparken. Utifrån sina egna drömmar och intervjuer med närstående skapar ungdomarna ett platsspecifikt verk till tunneln. Projektet avslutas med ett vernissage där alla är välkomna.

Aybuke och Ayan målar färgfält.
Aybuke och Ayan målar färgfält.

Förutom ökad delaktighet i sitt närområde ger projektet ungdomarna en möjlighet att prova på ett arbete inom kultur och media. De skapar digitala förlagor till verken med hjälp av iPads. Utifrån förlagorna tejpas riktlinjer för målning och verket växer fram. Ungdomarna behöver inte ha tidigare erfarenhet av muralmålning utan de lär sig processen under sommarjobbet.

Projekten handleds av mediepedagoger från Unga Berättar - Kulturskolan Stockholm och genomförs i samarbete med Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning. Det är sjätte året i rad som den här typen av projekt genomförs. Tidigare verk syns i Bagarmossens centrum, på pelarna bakom Fältöversten och två tunnlar under Glanshammarsgatan i Hagsätra.

- Min dröm är att bli framgångsrik och leva lyxigt. För att uppnå min dröm har jag två vägar, jag valde att plugga naturlinjen och samtidigt tränar jag fotboll. Det skulle vara kul att bli en fotbollsspelare och tjäna pengar. Om jag blir en rik fotbollsspelare, tänker jag hjälpa fattiga med dom pengarna, för jag har sett hur fattiga lever och det är hemskt, säger sommarjobbaren Aimen, 16 år. 

Välkommen att besöka platsen nu och se verken växa fram eller se det färdiga verket och fira med oss under vernissagen torsdagen 4 juli kl. 17.30-18.30 i tunneln under Hjulstastråket vid Erikslundsparken.

För frågor vänligen kontakta Hanna Andersson, 076-123 18 21, hanna.matilda.andersson@stockholm.se

Om Unga Berättar
Unga Berättar är en verksamhet inom Kulturskolan Stockholm. Vårt mål är att stärka barn och ungas delaktighet i samhället. Metoden skiftar beroende på projekt men vi utgår alltid från den personliga berättelsen. Hos oss hörs barn och ungas röster genom digitala berättelser, filmer, fotografier eller andra kreativa uttryck. Deltagarna involveras i hela processen på riktigt och på ett lustfyllt sätt.

Nyckelord

Bilder

Aybuke och Ayan målar färgfält.
Aybuke och Ayan målar färgfält.
Ladda ned bild
Aimen, Sara och Nadine har tejpat upp motiven. Muralen börjar ta form.
Aimen, Sara och Nadine har tejpat upp motiven. Muralen börjar ta form.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum