Kommerskollegium

Gör journalistik av handelsstatistik – besök ny interaktiv webbingång

Dela

Har importen från Kina ökat eller minskat på sistone? Vilka tjänster säljer svenska företag mest av till andra länder? För hur många miljarder kronor investerar svenska företag i andra länder per år? Från och med idag kan du följa handelsstatistiken på ett enklare sätt, direkt på Kommerskollegiums webb. Välj och klicka i karta och diagram och hitta den vinkel som just du är intresserad av.

– Det finns ingen annanstans möjlighet att få tillgång till en samlad bild av utrikeshandeln på ett så här interaktivt sätt. Man kan klicka i och ur länder, varugrupper, och tjänsteslag, se graferna växa fram och enkelt plocka ut uppgifterna i excel- eller csv-format för vidare granskning. Här kan du också se utländska företags direktinvesteringar i Sverige, säger Petter Stålenheim, handelsstatistisk expert på Kommerskollegium.

Statistiken kommer att vara ständigt uppdaterad efter den senaste tillgängliga statistiken från Statistiska centralbyrån, SCB. Du kan välja att se statistiken i diagrammen antingen kvartalsvis eller helårsvis. De kvartalsrapporter över Sveriges utrikeshandel som Kommerskollegium tidigare har gjort fyra gånger per år ersätts av den interaktiva webbingången.

– I stället har man på webben hela tiden den senast uppdaterade statistiken på ett sätt man själv kan anpassa efter sina egna behov. Utöver det kommer vi att göra analyser på olika teman som vi presenterar på webben i olika former, säger Petter Stålenheim.

Besök den nya webbingången: Handelsstatistik

Nyckelord

Kontakter

Petter Stålenheim
fornamn.efternamn@kommerskollegium.se
08-690 48 49

Om

Kommerskollegium
Kommerskollegium
Box 6803
113 86 STOCKHOLM

08-690 48 00 (växel)https://www.kommerskollegium.se

Kommerskollegium är Sveriges myndighet för utrikeshandel, EU:s inre marknad och handelspolitik. Kommerskollegium arbetar för frihandel och klara spelregler.

 

Följ Kommerskollegium

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Kommerskollegium

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum