Stockholms stad

Grattis till Årets lärare och Årets lärarteam inom vuxenutbildning!

Dela

Den 19 oktober utsågs vinnarna av priserna Årets lärare och Årets arbetsteam i Stockholm 2017 i kategorin vuxenutbildning.

– Lärarna är skolans ryggrad och vi vill gärna ta den här chansen att tacka alla som jobbar med vuxenutbildningen i Stockholm för deras fenomenala arbete, säger Bengt Jönsson som är chef för Vuxenutbildning Stockholm.

Prisets syfte är att lyfta fram lärare och lärarlag inom vuxenutbildningen som utmärker sig för särskilt goda insatser i undervisningssituationen. Prissumman är 10.000 kronor till den vinnande läraren och 50.000 till arbetsteamen. Prispengarna ska användas till kompetensutveckling.

– Vinnarna är lärare som gör det lilla extra, som är goda pedagoger och ledare samtidigt som de involverar och väcker intresset hos sina elever. Vi fick fina nomineringar i år och vi har gratulerat alla som var nominerade genom att uppvakta dem på deras arbetsplatser med diplom och tårta, berättar Bengt Jönsson.

Motiveringen för Årets lärare 2017, Li Zheng, från OLU Omsorgslyftet utbildningar:

Li använder sin breda kompetens, sin välgrundade erfarenhet och sina kunskaper för att nå fram till eleverna. Genom att bygga ömsesidiga relationer och ha en stark tilltro till varje elev skapar hon en lustfylld och avdramatiserad förståelse för matematiken. Med gedigen forskningsbakgrund och djupa ämneskunskaper använder hon sitt pedagogiska arbetssätt för att få undervisningen att lyfta. Li är en engagerad lärare som sprider positiv energi och engagemang bland både elever och medarbetare. Hon är en god ambassadör för Stockholms stads vuxenutbildning.

Motiveringen för Årets lärarteam 2017, Dan Läck, Sofia Sjöblom, Linda Nilsson, Stefan Brandhofer, Mia Blume, Javier Munoz, Mats Westergren, Emilie Erksén, Åsa Wågström, Charlotte Linder, Michel Brunstorp, Göran Söderin och Elias Salazar, från Kock-, konditor- och bagarutbildningen på Astar AB, Sundbyberg:

Teamet anpassar undervisningen efter varje elevs individuella studiemål och behov. I återkommande pedagogiska diskussioner stöttar de varandra och skapar goda arbetssätt. Ett team som tillsammans sätter eleven i fokus och arbetar utifrån uppfattningen att alla elever är allas elever. Genom ett nyfiket och undersökande arbetssätt utvecklar de inte bara undervisningen utan skolan som helhet. En gott exempel på fungerande kollegial samverkan inom Vuxenutbildningen i Stockholms stad.

Stockholm är landets ledande tillväxtregion. Det kräver en arbetsmarknad där arbetsgivare kan rekrytera den kompetens de behöver och där stockholmarna har möjlighet att byta bransch, komma tillbaka i arbete eller studera vidare. Arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för stadens samlade arbetsmarknadsinsatser och vuxenutbildning - kommunal vuxenutbildning inklusive utbildning i svenska för invandrare, särskild utbildning för vuxna och yrkeshögskola.

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

+46 8 508 290 00http://stockholm.se/presskontakt

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss till exempel i skolan, på äldreboenden, i parken och när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med en hög grad av decentraliserat ansvar. Det innebär att besluten i stor utsträckning fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Pressinbjudan: Grow Smarter - Invigning av smarta lösningar för hållbara städer i Slakthusområdet14.5.2018 09:37Pressinbjudan

Tisdagen den 15 maj klockan 11:30 inviger Stockholms stad smarta lösningar för hållbara städer som applicerats i Slakthusområdet. Arbetet har möjliggjorts genom EU-projektet Grow Smarter. Medverkar gör bland andra tre av stadens borgarråd; Katarina Luhr (miljöborgarråd), Daniel Helldén (trafikborgarråd) och Stefan Hansson (biträdande finansborgarråd). Intresserade journalister välkomnas till invigningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum