Ticket

Handbagage ökar när flygbolagen tar betalt för incheckat

Dela

Fler och fler flygbolag har börjat ta betalt för incheckat bagage. Denna trend sätter sina spår, och många resenärer väljer i större utsträckning än tidigare att resa endast med handbagage för att undvika extra avgifter. Detta visar Tickets senaste Sifoundersökning.

Att fler flygbolag nu har börjat ta betalt för incheckat bagage är en trend som fått konsekvenser på hur svenska resenärer väljer packning inför en resa. Många resenärer försöker oftare än tidigare att resa endast med handbagage, för att undvika de extra avgifter som tillkommer när flygbolagen tar betalt för incheckade väskor.

12 procent av de resenärer som har förändrat sitt utlandsresande under de senaste 3 åren uppger att just bagagefrågan är den största förändringen, och att de som följd allt oftare väljer att inte ta med en större väska som måste checkas in. Det är främst de yngre resenärerna i åldern 18-30 år (19 procent) som idag oftare försöker resa med endast handbagage, medan resenärer mellan 51-65 år (5 procent) är minst påverkade av de nya avgifterna.

Resenärer från Malmöområdet uppger i klart störst utsträckning att de oftare försöker resa med endast handbagage. Nästan var fjärde malmöit (37 procent) väljer att resa lätt. Från Malmö, med både Sturup och Kastrup som bra avreserflygplatser, är det nära till många av Europas spännande destinationer. Det bekväma avståndet gynnar kortare semestrar som exempelvis weekendresor, under vilka det är naturligt att resa med endast handbagage.

- För en kortare resa klarar sig de flesta resenärer med endast en kabinväska, och weekendresornas ökade popularitet i kombination med resenärernas ökade prismedvetenhet gör att allt fler väljer att inte checka in en väska på flyget när de åker på semester, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Boende i norra Mellansverige är de som i minst utsträckning påverkats av de extra avgifterna. Endast 6 procent uppger att de på grund av extra avgifter oftare försöker resa med endast handbagage, jämfört med för tre år sedan.

Källa: Tickets Sifoundersökning, svenska resenärer som uppger att deras utlandsresande har förändrats de senaste tre åren (62 procent), riksrepresentativt urval.


För mer information kontakta:
Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Resetrendsrapporten Ticket Collection: Köparens marknad – men hälften planerar en utlandsresa i sommar28.5.2019 12:08:03 CESTPressmeddelande

Inför fjolårets sommar ökade bokningarna från rekordhöga nivåer, men sedan dess har en länge uppåtgående trend brutits. Detta har lett till kraftig prispress på resor och att det just nu är köparens marknad. Men nästan hälften av svenskarna uppger att de planerar en utlandsresa i sommar. Långresor är fortsatt hett, och Kreta är nära att gå om Mallorca som mest populära resmål. Detta visar Tickets stora trendrapport Ticket Collection.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum