Region Örebro län

Här är länets mest cykelvänliga arbetsplatser

Dela

Cykelparkering med tak, tillgång till verkstad för cykelservice och cykelaktiviteter med personalen. Det är några exempel på åtgärder som årets deltagare i utmaningen Cykelvänlig arbetsplats nu prisas för. - De här arbetsplatserna är goda förebilder eftersom de underlättar för sina anställda att ta cykeln till jobbet, säger Mirja Mattsson, projektledare för Hållbart resande i Örebroregionen och arrangör av utmaningen.

Foto: Jessica Jeppson/Region Örebro län
Foto: Jessica Jeppson/Region Örebro län

På fredag 22 november, i samband med Energi- och klimatdagen i Örebro, prisas totalt 13 arbetsplatser i länet för sitt arbete med att skapa en cykelvänlig arbetsplats för sina anställda.
- Vi vill att arbetsgivare ska underlätta för de anställda som vill cykla till och från jobbet och i tjänsten. Det är därför vi anordnar den här utmaningen, säger Mirja Mattsson.

Förbättrade resultat
Arbetsplatserna har förstås kommit olika långt i sitt cykelarbete. Därför kan de få en, två eller tre stjärnor på diplomet. Några deltagare i årets utmaning var med även 2018 och har förbättrat sina resultat sedan dess. Därför får de nu fler stjärnor än de fick förra året.

- Vi har sett goda exempel på samtliga nivåer. Det handlar till exempel om tjänstecyklar, cykelgarage och hjälp med däckskifte på privata cyklar, säger Mirja Mattsson.

Många vinster
Det finns många fördelar med att vara en cykelvänlig arbetsplats. De medarbetare som rör på sig dagligen mår bättre. Och cykling bidrar till mindre utsläpp och därmed en bättre miljö.
- Transporter står för 40 procent av koldioxidutsläppen i länet och därför är det är viktigt att vi satsar mer på hållbart resande. Utmaningar som Cykelvänlig arbetsplats kan vara en morot för att få fler att cykla, säger Mirja Mattsson.

Diplomutdelning sker ca kl. 12 fredagen den 22 november i samband med Energi- och klimatdagen i Örebro som hålls på Scandic Grand hotel, Fabriksgatan 21-23 i Örebro. Välkomna!

Fakta: Här är länets mest cykelvänliga arbetsplatser
Nedanstående arbetsplatser är med i årets utmaning. Vill du ha hjälp att hitta en riktigt bra arbetsplats till ett reportage, hör av dig till oss! Stjärnnivån är dock hemlig fram till prisutdelningen den 22 november, då vinnarna även tillkännages på www.tänktanken.nu

 • Cards and more Sverige AB
 • Kultur- och föreningsförvaltningen, Karlskoga kommun
 • Linde energi AB
 • Gustavsvik Resorts AB
 • Lilllhedens förskola, Kumla kommun
 • Ledning/ledningsstöd Samhällsbyggnadsförvaltningen, Kumla kommun
 • Tolk- och översättarservice, Region Örebro län
 • Lokal- och miljöservice, Laxå kommun
 • WSP Örebro
 • Förvaltningen Regional utveckling, Region Örebro län
 • Samhällsbyggnadsförvaltningen, 35:an, Karlskoga kommun
 • Kommunstyrelsens ledningskontor, Karlskoga kommun
 • Kommunfastigheter, Kumla kommun

Om projektet

Projektet Hållbart resande i Örebroregionen finansieras av Tillväxtverket genom den Europeiska regionala utvecklingsfonden samt av Region Örebro län. Tillsammans med Länstrafiken, majoriteten av länets kommuner, Örebro universitet och länsstyrelsen arbetar projektet för att inspirera fler att åka kollektivt, cykla eller gå.


Kontakt

Mirja Mattsson, projektledare Hållbart resande i Örebroregionen, Cykelvänlig arbetsplats
E-post: mirja.mattsson@regionorebrolan.se
Mobil: 072-0837017

Nyckelord

Kontakter

Mirja Mattsson, projektledare Hållbart resande i Örebroregionen, Cykelvänlig arbetsplats
E-post: mirja.mattsson@regionorebrolan.se
Mobil: 072-0837017

Bilder

Foto: Jessica Jeppson/Region Örebro län
Foto: Jessica Jeppson/Region Örebro län
Ladda ned bild

Länkar

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

Här är kulturaktörerna som får ekonomiskt stöd till följd av coronakrisen10.7.2020 09:23:00 CESTPressmeddelande

Det är nu klart vilka av länets kulturskapare och ideella föreningar som beviljas finansiellt stöd från Region Örebro läns kulturnämnd för att klara sig igenom den kris som coronapandemin medför. 48 kulturaktörer får dela på 1,5 miljoner kronor och 23 ideella föreningar delar på 350 000 kronor. "Med våra stödpaket vill vi stödja kulturen i länet för att överbrygga den tid under vilken pandemin slår hårt mot kulturlivet", säger Torbjörn Ahlin (C), ordförande i kulturnämnden Region Örebro län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum