Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Har dopet inte blivit av? Ta chansen att inspireras!

Dela

Många har valt att vänta med dop och giftermål under Covid19-pandemin. Är du nyfiken på att få veta mer om dop eller vill du ta chansen att döpa? Kom till Svenska kyrkan Västerås dopevent i Önsta Gryta kyrka den 25 september mellan kl. 13-19. Det blir en eftermiddag full av inspiration om dop. Mellan kl. 17-19 finns det möjlighet till drop in-dop för alla som så önskar.

Foto: Johannes Frandsen/Ikon
Foto: Johannes Frandsen/Ikon

Dagen inleds kl. 13 med invigning av domprost Daniel Eklund. Därefter följer en eftermiddag av inspiration om dop, där du kan ta del av en utställning med dopkläder och dopberättelser och lyssna till vacker dopmusik vid två konserter kl. 14 och 16. Självklart finns det fika, pysselhörna och ett särskilt dopplank där det går att fotograferas.

Ta chansen att prata med präster, musiker och andra medarbetare. Självklart får du även hjälp att boka dop. Och för dig som vill finns det möjlighet till drop in-dop mellan kl. 17-19.

- Det känns väldigt bra att kunna lyfta fram dopet på det här viset. Under pandemin har många avvaktat med att döpa sitt barn och kanske tänker man att det nu är för sent. Men så är det inte, du kan döpas i alla åldrar, säger prästen Sara Secund.

För barndop krävs bägge vårdnadshavarnas samtycke samt legitimation för barnets samtliga vårdnadshavare. Vid vuxendop krävs legitimation för dig som ska döpas. Och det är aldrig för sent att döpa.

Har du några frågor, kontakta Sara Secund, präst Svenska kyrkan Västerås, 021-40 41 12.

Läs gärna mer om dagen på vår webbplats. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto: Johannes Frandsen/Ikon
Foto: Johannes Frandsen/Ikon
Ladda ned bild

Om

Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat
Box 5
721 03 Västerås

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras
Svenska kyrkan Västerås möter människor i vardag och högtid, i glädje såväl som sorg. Verksamheten är öppen för alla, oavsett tro eller tvivel. 

Det finns mötesplatser för alla åldrar och för många olika intressen, allt från öppen förskola och ungdomsgrupper till samtalsgrupper och körverksamhet. 
Kyrkan är också en naturlig del av vardagen i till exempel skolor och på sjukhuset. Fler än 80 000, cirka 60 procent av alla västeråsare tillhör Svenska kyrkan, vilket gör kyrkan till den i särklass största folkrörelsen i Västerås. Här finns 26 kyrkor och 23 begravningsplatser.

https://www.svenskakyrkan.se/vasteras

Följ Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska kyrkan Västerås / Västerås pastorat

Nära Gustaf Norén när Mikaeli Möter24.10.2022 09:11:03 CEST | Pressmeddelande

Lördagen den 12 november kl 19 kickar en av höstens närmaste kvällar igång. Det är i Mikaelikyrkan på Hammarby, som ett unikt samtal äger rum, under konceptet Mikaeli Möter. Maria Agstam Häggkvist, präst, leder samtalet med en av Sveriges mest älskade och omtalade musiker - numer även kyrkopolitiker - Gustaf Norén. Samtalet ramas in av Gustafs favoritmusik, så mycket bättre än du nånsin hört den. Café Mika håller öppet under kvällen. Evenemanget är kostnadsfritt.

Oersättligt sockenbudstyg återlämnas till Skultuna kyrka den 2 oktober27.9.2022 08:30:00 CEST | Pressmeddelande

Våra kyrkor, kyrkogårdar och inte minst kyrkornas konstföremål är en stor och viktig del av vårt kulturarv. Ett sådant oersättligt föremål, ett sockenbudstyg tillverkat i Arboga som ägts av Skultuna kyrka sedan 1753, återvänder nu hem efter att ha varit försvunnet i 35 år. Välkommen att delta i en återlämningsceremoni och hör den spännande historien i Skultuna kyrka kl. 11 den 2 oktober. Ceremonin genomförs som en del av ordinarie gudstjänst.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum