Stockholms stad

Här får studentflak inte åka 2018

Dela

För att övrig trafik ska kunna ta sig fram råder förbud mot studentflak på vissa gator i Stockholms innerstad från och med den 29 maj. Förbudet gäller till och med den 16 juni, det vill säga under hela perioden för studentexamen på stadens skolor.

Studenten tar man bara en gång i livet och det ska självklart firas, men studentflakens framfart har tidigare orsakat stora framkomlighetsproblem för bland annat ambulanser och bussar. För tillfället pågår dessutom flera ombyggnationer i citykärnan vilket försvårar trafiksituationen.

För att trafiken ska flyta på får studentflaken inte åka på vissa gator i innerstaden. Temporära vägskyltar placeras ut i anslutning till de berörda gatorna och förbudet övervakas av Polisen.

 - Förbudet mot studentflak på vissa gator i innerstan är ett led i Stockholms stads satsning på en god framkomlighet, säger Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret.

Området där studentflak inte får åka inkluderar i år också Birger Jarlsgatan.

Förbudet gäller på följande gator:   

  • Birger Jarlsgatan, mellan David Bagares gata och Nybroplan
  • Hamngatan
  • Klarabergsgatan, mellan Klarabergsviadukten och Sergels Torg
  • Kungsgatan, mellan Vasagatan och Birger Jarlsgatan
  • Kungsträdgårdsgatan
  • Norrlandsgatan
  • Regeringsgatan, mellan Mäster Samuelsgatan och Jakobsgatan
  • Sergels Torg
  • Sveavägen, mellan Olof Palmes gata och Sergels Torg


Mer info:

Erik Söderberg, pressansvarig, trafikkontoret, Stockholms stad erik.soderberg@stockholm.se, 08-508 262 82

Här får studentflak inte åka (länk)

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Familjevänlig staycation i Stockholm under sommarlovets sista vecka, med interaktiv planetutställning, storskaligt raketbygge och astronauten Christer Fuglesang på plats.24.6.2019 08:00:00 CESTPressmeddelande

Årets festival är inte svårsåld till de yngre festivalfansen. Med rymden som fond invaderas strömgatan av den interaktiva utställningen Planetgatan, astronauten Christer Fuglesang läser högt och håller frågestund, och Zirkus Loko-Motiv anordnar ett gemensamt storskaligt raketbygge. Men även de mer jordnära besökarna kommer få sin festivaldos fylld, med familjekonserter som till exempel jazziga Oddjob, massor av barnvänligt skapande i Labbet på Norrbro, cirkusföreställningar som Kasta Loss, konst och dans.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum