Stockholms stad

Här får studentflak inte åka 2018

Dela

För att övrig trafik ska kunna ta sig fram råder förbud mot studentflak på vissa gator i Stockholms innerstad från och med den 29 maj. Förbudet gäller till och med den 16 juni, det vill säga under hela perioden för studentexamen på stadens skolor.

Studenten tar man bara en gång i livet och det ska självklart firas, men studentflakens framfart har tidigare orsakat stora framkomlighetsproblem för bland annat ambulanser och bussar. För tillfället pågår dessutom flera ombyggnationer i citykärnan vilket försvårar trafiksituationen.

För att trafiken ska flyta på får studentflaken inte åka på vissa gator i innerstaden. Temporära vägskyltar placeras ut i anslutning till de berörda gatorna och förbudet övervakas av Polisen.

 - Förbudet mot studentflak på vissa gator i innerstan är ett led i Stockholms stads satsning på en god framkomlighet, säger Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret.

Området där studentflak inte får åka inkluderar i år också Birger Jarlsgatan.

Förbudet gäller på följande gator:   

  • Birger Jarlsgatan, mellan David Bagares gata och Nybroplan
  • Hamngatan
  • Klarabergsgatan, mellan Klarabergsviadukten och Sergels Torg
  • Kungsgatan, mellan Vasagatan och Birger Jarlsgatan
  • Kungsträdgårdsgatan
  • Norrlandsgatan
  • Regeringsgatan, mellan Mäster Samuelsgatan och Jakobsgatan
  • Sergels Torg
  • Sveavägen, mellan Olof Palmes gata och Sergels Torg


Mer info:

Erik Söderberg, pressansvarig, trafikkontoret, Stockholms stad erik.soderberg@stockholm.se, 08-508 262 82

Här får studentflak inte åka (länk)

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Stockholms stads Yrkeshögskola Frans Schartaus Handelsinstitut växer inom hotellnäring samt filmproduktion29.1.2019 14:03:05Pressmeddelande

Frans Schartaus Handelsinstitut bedriver eftergymnasiala yrkeshögskoleutbildningar sedan 1865 och fick idag förtroendet att fortsätta erbjuda utbildningarna Läkemedelstekniker samt Projektledning: Hållbara Möten & Event som båda var uppe för omsök. Schartau beviljades därtill även starttillstånd för två helt nya utbildningar, Shiftleader Hotell samt Produktionsledare för spelfilm och tv-drama.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum