Ticket

Här firar svenskarna Midsommar utomlands

Dela

Midsommar är en av våra starkast traditionsbundna högtider – men många passar ändå på och reser utomlands under firandet. I år reser svenskarna helst till Bangkok (och vidare till någon härlig paradisö), Alanya och Kreta, enligt ny statistik från Ticket.

Rhodos ökar mest inför årets midsommarhelg.
Rhodos ökar mest inför årets midsommarhelg.

Thailand har under de senaste åren gått från att endast vara en vinterdestination till att locka svenska besökare även under sommarmånaderna. Flest väljer att resa in till Bangkok, för att kombinera några dagars storstadssemester med någon av alla Thailands alla härliga paradisöar. Inför årets midsommarresor ökar resebokningarna till Bangkok med 11,5 procent.

- Thailand har verkligen etablerat sig som ett av svenskarnas mest älskade resmål året runt. Vacker natur med magiska stränder, många möjligheter till utflykter och äventyr och en fantastisk matkultur lockar många svenskar, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Årets klättrare är däremot Rhodos som ökar rejält inför årets Midsommarhelg (+ 15,8 procent). Några av Greklands vackraste stränder tillsammans med pittoreska Rhodos Stad gör att fler svenskar än i fjol väljer Rhodos, istället för traditionellt midsommarfirande på hemmaplan.

Även midsommarfirande i storstäder är populärt i år, främst i Paris och New York som båda klättrar två placeringar på topplistan. För svenskar i Paris som är sugna på midsommarkänslor anordnar Svenska Institutet i Paris ett traditionellt firande med både midsommarstång och små grodorna. I New York hålls årligen ett stort firande i Battery Park på nedre Manhattan, där både turister och svenskar bosatta i New York träffas och dansar runt stång, till amerikanarnas lika delar förvåning och förtjusning.

Mest populära resmål för en utlandssemester under Midsommar

  1. Bangkok (5)
  2. Alanya                            (3)
  3. Kreta (2)
  4. Mallorca (1)
  5. Paris (7)
  6. Rhodos (ny)
  7. New York (9)
  8. Split (4)
  9. Cypern (8)
  10. Malaga (6)

Källa: Tickets statistik, resor bokade t o m 13 juni 2019 med avresa den 15-20 juni 2019, jämfört med motsvarade dagar 2018.

 


För mer information kontakta:

Katarina Daniels
PR- och kommunikationsansvarig Ticket
katarina.daniels@ticket.se, 073-683 06 32

Kontakter

Katarina DanielsPR- och kommunikationsansvarig

Som PR- och kommunikationsansvarig är jag ansvarig för Tickets externa kommunikation och varumärke. Varmt välkommen att kontakta mig med frågor kring allt från bokningsstatistik, topplistor, kriskommunikation och samarbetsförslag till allmänna reserelaterade frågor.

073-683 06 32katarina.daniels@ticket.se

Bilder

Rhodos ökar mest inför årets midsommarhelg.
Rhodos ökar mest inför årets midsommarhelg.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Split går om Mallorca som mest bokade resmål i sommar24.2.2020 07:50:00 CETPressmeddelande

Fler svenskar än i fjol vill resa utomlands i sommar, och resebokningarna ökar med knappt 12 procent. Den nutida klassikern Split, som är inkörsporten till Kroatiens alla ljuvliga sol- och badresmål, tar över som det mest bokade resmålet efter Mallorca, som under lång tid legat på plats nummer ett. Även Bangkok ökar rejält, men Lissabon är dock sommarens främsta reseraket, enligt ny statistik från Ticket.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum