Ticket

Hit reser svenskarna på Valborg

Dela

Det ostadiga och kyliga aprilvädret skapar reseboom under Valborgshelgen. Bokningarna av storstadsresor ökar med 15 procent, jämfört med samma tid i fjol. De stora raketerna på Valborg är Amsterdam och Paris, men allra flest åker till Mallorca.

-  Många har tröttnat på det ostadiga aprilvädret och vill åka söderut för att få lite sol på näsan under Valborgsmässohelgen, gärna till någon mysig storstad, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Hos Ticket ökar bokningarna av storstadsresor med 15 procent jämfört med samma tid i fjol. Den stora ökningen har samband både med det ostadiga aprilvädret och att det i år går att åka på långweekend utan att ta ut extra semesterdagar (1 maj i år ligger på en måndag och inte på en söndag som i fjol).

Årets stora raket på Valborgsmässohelgen är Amsterdam, dit bokningarna ökar med 106 procent jämfört med i fjol. Förmånliga flygpriser ger en extra skjuts till resandet och flygpriserna har minskat med 25 procent jämfört med samma tid i fjol.

-  Amsterdam är en härlig stad att möta våren i med sitt brokiga och gemytliga gatuliv med allt från kaféer, tulpanstånd och gallerior till trendiga butiker, muséer och retauranger, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Även till Berlin ser Ticket stora bokningsökningar under Valborg, + 35 procent. Men även om storstadsresandet ökar mest och lockar flest resenärer är det Mallorca som toppar listan över mest bokade resmål under Valborgsmässohelgen. Bokningarna dit ökar med hela 46 procent jämfört med i fjol.

På Mallorca finns något att uppleva för alla åldrar och smaker. Här kan resenärerna njuta av allt från härliga luncher på stranden och storstadsliv i Palma till utflykter till små bergsbyar.

Hit reser svenskarna på Valborg

1.Mallorca (1)

2.Amsterdam (7)

3.London (2)

4.Paris (10)

5.Cypern (5)

6.Berlin (ny)

7.Prag (6)

8.Rhodos (4)

9.Malaga (ny)

10.Kreta (3)

Källa: Ticket, bokningar fram till 23 april, avresa över Valborgshelgen


För mer information kontakta:

Karin Starkman Ahlstedt
PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor

karin.ahlstedt@ticket.se, 070-735 63 08

Kontakter

Bilder

Om

Ticket
Ticket
Värmdövägen 84
131 08 Nacka

https://www.ticket.se/

Ticket Privatresor är Nordens största privatresebyråkedja med en omsättning på ca 6,5 miljarder kr, som ägs av det privata investmentbolaget Braganza. Under varumärkena Ticket, Airngo och Charter erbjuder vi marknadens bästa utbud av resor från över 400 olika flygbolag, charterbolag, researrangörer, rederier, hotell och hyrbilsföretag. Verksamheten drivs idag genom 16 sajter i 10 länder tillsammans med ett 70-tal butiker i Sverige och Norge där online och butik samverkar under en omnikanal-strategi. Marknadsandelen uppgår till cirka 25 procent av alla privatresor sålda genom fysiska resebyråer och nätresebyråer i Sverige. Bolaget har ca 350 årsanställda.

 

https://www.ticket.se/blogg/ 

Följ Ticket

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Ticket

Drygt hälften vill inte resa till länder vars politik de inte kan stötta4.4.2019 09:13:07 CESTPressmeddelande

55 procent av svenskarna känner vanligtvis till, eller tar reda på, ett påtänkt semesterlands politiska situation – och väljer att inte åka till de länder vars politik och ledning de inte kan stötta. Turkiet toppar listan över vilka länder som svenskarna vill undvika, följt av Nordkorea och Ryssland. Bokningsstatistiken pekar dock åt ett annat håll, och visar att upplevelsen och plånboken ofta spelar större roll än värderingarna när man väljer resmål till sommarresan. Detta visar Tickets Sifoundersökning och bokningsstatistik.

Prisnivå och valutakurs – dessa resmål ger mest resa för pengarna19.3.2019 07:45:00 CETPressmeddelande

Den svenska kronan har under det senaste året haft en negativ utveckling mot många av de större turistvalutorna, vilket har lett till att semesterresan riskerar att bli dyrare än tidigare. Men det finns många länder som ger mycket resa för pengarna. Turkiet och Island är exempel på resmål där det har blivit billigare att semestra under det senaste året, och Albanien, Egypten, Vietnam och Thailand ger mycket för pengarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum