Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad är värd för NBM-konferensen 2021

Dela

I juni 2021 står Högskolan i Halmstad och forskningsmiljön Centrum för innovations-, entreprenörskaps och lärandeforskning (CIEL) som värd för den sjätte upplagan av den internationella konferensen New Business Models (NBM).

Konferensen New Business Models är en plattform för tvärvetenskaplig forskning som ger rum för nya och innovativa forskningsfilosofier och metoder. Här möts akademiker och praktiker för att presentera den senaste forskningen inom hållbar affärsmodellering.

2021 års tema för konferensen är New Business Models in a Decade of Action: Sustainable, Evidence-based and Impactful. Temat är inspirerat av FN:s hållbarhetsmål Agenda 2030s initiativ för att accelerera utvecklingen av hållbara lösningar till världens största utmaningar. De vill mobilisera fler regeringar, civilsamhället och företag samt få människor att se hur de globala målen kan bli deras egna. Därför är fokus på nästa års upplaga av konferensen hur innovativa affärsmodeller kan bidra till att snabba på utvecklingen av det praktiska genomförandet för att uppnå de hållbara målen. Fokus är också att skapa en tvärvetenskaplig miljö som involverar flera intressenter för en övergång till ett hållbart samhälle för framtiden.

– Vår forskning för affärsmodeller, innovation och hållbarhet har växt de senaste åren och att få stå som värd för konferensen är en bekräftelse och kvalitetsstämpel på vårt arbete inom det här växande området, säger Maya Hoveskog, universitetslektor i innovation och ansvarig för konferensen tillsammans med Fawzi Halila, universitetslektor i industriell organisation.

Nytt för i år är att NBM@Halmstad2021 erbjuder en halvdags workshop för doktorander inför konferensen. Workshoppen är för forskarstuderande som arbetar med nya affärsmodeller och är i olika faser i sina doktorandstudier.

Mer information finns på hemsidan https://www.newbusinessmodels.org/. Uppdateringar på sociala medier taggas med #nbmconference2021.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Kristian IV:s väg 3
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Presstips: Högskolan i Halmstad bjuder in till digitalt Sommaröppet15.7.2020 09:21:00 CESTPressmeddelande

Sommaröppet är en tradition vid Högskolan i Halmstad som i år måste göras på ett helt nytt sätt på grund av pandemin. I normala fall bjuds blivande studenter in för att ta del av campus och för att träffa lärare, studentkår, studenthälsan och andra viktiga funktioner vid lärosätet. I år anordnar Högskolan istället en digital mässa där de som blivit antagna till höstens utbildningar kan få svar på sina frågor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum