Högskolan i Halmstad

Högskolan i Halmstad är värd för NBM-konferensen 2021

Dela

I juni 2021 står Högskolan i Halmstad och forskningsmiljön Centrum för innovations-, entreprenörskaps och lärandeforskning (CIEL) som värd för den sjätte upplagan av den internationella konferensen New Business Models (NBM).

Konferensen New Business Models är en plattform för tvärvetenskaplig forskning som ger rum för nya och innovativa forskningsfilosofier och metoder. Här möts akademiker och praktiker för att presentera den senaste forskningen inom hållbar affärsmodellering.

2021 års tema för konferensen är New Business Models in a Decade of Action: Sustainable, Evidence-based and Impactful. Temat är inspirerat av FN:s hållbarhetsmål Agenda 2030s initiativ för att accelerera utvecklingen av hållbara lösningar till världens största utmaningar. De vill mobilisera fler regeringar, civilsamhället och företag samt få människor att se hur de globala målen kan bli deras egna. Därför är fokus på nästa års upplaga av konferensen hur innovativa affärsmodeller kan bidra till att snabba på utvecklingen av det praktiska genomförandet för att uppnå de hållbara målen. Fokus är också att skapa en tvärvetenskaplig miljö som involverar flera intressenter för en övergång till ett hållbart samhälle för framtiden.

– Vår forskning för affärsmodeller, innovation och hållbarhet har växt de senaste åren och att få stå som värd för konferensen är en bekräftelse och kvalitetsstämpel på vårt arbete inom det här växande området, säger Maya Hoveskog, universitetslektor i innovation och ansvarig för konferensen tillsammans med Fawzi Halila, universitetslektor i industriell organisation.

Nytt för i år är att NBM@Halmstad2021 erbjuder en halvdags workshop för doktorander inför konferensen. Workshoppen är för forskarstuderande som arbetar med nya affärsmodeller och är i olika faser i sina doktorandstudier.

Mer information finns på hemsidan https://www.newbusinessmodels.org/. Uppdateringar på sociala medier taggas med #nbmconference2021.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Forskning om elektrifiering av transportsystem länkar samman Sverige och Kina i utveckling av smarta städer12.10.2020 11:19:49 CESTPressmeddelande

Högskolan i Halmstad ska undersöka drivkrafterna bakom Kinas snabba omställning till eldrift inom transportsektorn. I samarbete mellan Högskolan i Halmstad, Trafikverket, Jönköping University och Statens väg- och transportforskningsinstitut startar ett nytt forskningsprojekt för att undersöka hur Kina på så kort tid har kunnat positionera sig som elbilsland. ”Tillsammans kan vi omdana samhällen till mer hållbara lösningar”, säger projektledare professor Mike Danilovic, Högskolan i Halmstad.

Smärta hos idrottande ungdomar måste uppmärksammas tidigt8.10.2020 08:30:00 CESTPressmeddelande

Idrottande ungdomar som upplever smärta måste uppmärksammas tidigt för att minska risken för långvarig smärta. Dessutom måste smärta behandlas utifrån en helhet, där hänsyn tas till såväl biologiska som psykologiska och sociala förhållanden. Det visar en ny avhandling från Högskolan i Halmstad, som också konstaterar att idrottande tonårspojkar som är sena i tillväxten löper större risk att drabbas av smärta.

Hälsofrämjande arbete måste få större plats inom den psykiatriska vården5.10.2020 11:30:00 CESTPressmeddelande

Många personer med psykossjukdom har sämre upplevd hälsa och livskvalitet än genomsnittet. De saknar dock sällan motivation eller vilja att förändra sina vanor för att bli mer hälsosamma. Det handlar snarare om en försiktighet och att de har låg tilltro till sin egen förmåga, kanske på grund av tidigare negativa erfarenheter. Sjuksköterskor inom psykiatrisk vård spelar en viktig roll i att stärka dessa individers tro på sig själva – att de klarar av att genomföra förändringar i livet. Det visar en ny avhandling från Högskolan i Halmstad.

1 000 nya studentbostäder behövs de närmaste åren30.9.2020 08:39:43 CESTPressmeddelande

En studie av bostadssituationen som Högskolan i Halmstad har låtit konsultfirman Sweco göra visar att bristen på studentbostäder har ökat stadigt sedan 2013, och kommer att fortsätta att öka om inget görs åt situationen. Minst 1 000 nya studentbostäder behövs för att möta den brist som finns och som kan fortsätta att öka när Högskolan får fler studenter. Högskolestyrelsen tog del av förstudien vid sitt septembermöte och slog fast att tillgången på studentbostäder är en ödesfråga för Högskolan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum