Stockholms stad

Hökarängsskolan hyllas: Biträdande rektor driver och stöttar

Dela

Charlotta Lindqvist på Hökarängsskolan hyllas av Stockholms stad. Hon får utmärkelsen Årets biträdande rektor på grundskolan. Juryn lyfter bland annat fram hennes förmåga att vara ”både vara drivande och stödjande i sitt ledarskap”.

Charlotta Lindqvist Foto: Rodrigo Paras
Charlotta Lindqvist Foto: Rodrigo Paras

 - Jag är väldigt glad, stolt och tacksam över denna utmärkelse. Jag ser den också som en hyllning till Hökarängsskolan som jag arbetar på. Det är en fantastisk skola som har allt. Här kan alla - såväl elever som personal - utvecklas och lära sig av varandra, säger Charlotta Lindqvist, biträdande rektor.  

Hyllar Hökarängsskolan och vill dela äran  

Charlotta Lindqvist har en gedigen bakgrund som lärare och skolledare. Hon började sin lärarkarriär i Rinkeby och har varit många år i Farsta och Hökarängen.

-  Denna utmärkelse vill jag gärna dela med alla elever, vårdnadshavare, kollegor och medarbetare som jag mött genom åren och som alla varje dag bidrar till vår skolas framsteg. Tillsammans blir vårt arbete viktigt, utvecklande och roligt, säger Charlotta Lindqvist.  

Motiveringen

Årets bitr. rektor grundskolan: Charlotta Lindqvist 

Charlotta är en mycket kunnig, skicklig och erfaren biträdande rektor som med stort engagemang arbetar för alla elevers rätt och möjlighet till bra utbildning. Hon har en tydlig ledningsfilosofi som bland annat kännetecknas av höga förväntningar och krav – alltid med fokus på kärnuppdraget och nära förankrat i forskning. 

Genom Charlottas inspirerande och uthålliga arbete med såväl Lesson Studies som Synligt Lärande har skolan utvecklat en skolkultur som vilar på vetenskaplig grund. Charlotta tar stort ansvar för skolans kompensatoriska uppdrag och har varit en nyckelperson i skolans roll i närsamhället och även i samarbetet kring sambedömning, elevrådsutbildningar och kamratstödjarutbildningar med närliggande skolor.  

I Charlotta möter kollegor, medarbetare och elever en stabil, pålitlig och utvecklingsinriktad ledare. Hon har förmågan att både vara drivande och stödjande i sitt ledarskap, vilket har varit särskilt betydelsefull i skolans systematiska kvalitetsarbete.  

Stockholms stads lärare och rektorer i siffror 

Ungefär 9 300 personer är anställda som lärare i Stockholms stads kommunala skolor, det vill säga både i grundskolor och på gymnasier.    

Det finns cirka 7 700 lärare i Stockholms stads kommunala grundskolor.   

Det finns cirka 1 600 lärare i Stockholm stads kommunala gymnasier.   

Det finns cirka 140 rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.    

Det finns 28 rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasier.     

Det finns cirka 370 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala grundskolor.   

Det finns cirka 60 biträdande rektorer på Stockholms stads kommunala gymnasier.    

Fakta om utmärkelsen 

Stockholms stad delar ut utmärkelser till årets lärare, årets lärarlag, årets rektorer och årets biträdande rektorer. Prisutdelningen ägde rum på konferensen Leda lärande.      

Lärare, andra pedagoger och skolledare kan nominera kollegor i Stockholms stad till utmärkelserna årets lärare och årets lärarlag. Rektor och biträdande rektor nomineras av närmsta chef. Juryn består av Lena Holmdahl, utbildningsdirektör, Lee Orberson, grundskoledirektör, och Joachim Håkansson, gymnasiedirektör.     

Prissumman fastställs varje år och delas ut till skolan för att användas till professionsutveckling för vinnaren. Årets prissumma till Årets lärare, Årets rektor och Årets biträdande rektor är 10 000 kronor och ska användas till professionsutveckling.   

Foto: Rodrigo Paras

Fakta om Hökarängsskolan

Hökarängsskolan är en kommunal grundskola som välkomnar elever från förskoleklass till årskurs nio. Här finns även grundsärskola och fritidshem.

På skolan går ungefär 650 elever. Läs mer: https://hokarangsskolan.stockholm.se/

Kontakt: Charlotta Lindqvist, biträdande rektor, mail charlotta.lindqvist@edu.stockholm.se eller telefon 08-508 47 557.

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Charlotta Lindqvist Foto: Rodrigo Paras
Charlotta Lindqvist Foto: Rodrigo Paras
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum