Stockholms stad

Idag kl. 10.00: Pressinvigning av Stockholms framtidsgator

Dela

Välkommen till Hälsingegatan idag torsdag den 17 september där vi inviger en av stadens tre framtidsgator. De övriga gatorna är Tjärhovsgatan och Parmmätargatan.

Stockholms framtidsgator är ett pilotprojekt för att testa och utveckla nya stadsmiljöer. Tre gator som ligger intill skolor görs tillfälligt om till ytor för lek, aktivitet och rörelse. Framtidsgatorna får nya möbler, lekutrustning, växter och målning. Varje gata har en unik utformning och karaktär baserat på insamlade förslag och idéer från skolbarn.

Representanter från trafikkontoret samt trafikborgarråd Daniel Helldén medverkar tillsammans med skolbarnen.

Vad: Invigning av stadens framtidsgator.

När: Torsdag den 17 september kl. 10.00.

Var: Hälsingegatan/Frejgatan.

Du kan också följa invigningen live på vår Facebook-sida: facebook.com/cyklagasthlmstad


Mer information om projektet:

vaxer.stockholm/stockholmsframtidsgator

Nyckelord

Kontakter

TrafikkontoretErik Söderberg, pressansvarig

Trafikkontoret ansvarar för bland annat framkomlighet, trafiksäkerhet, städning, snöröjning, klottersanering, parkering och belysning. Dessutom utvecklar trafikkontoret attraktiva offentliga miljöer genom exempelvis blommor och träd samt hanterar tillstånd för olika typer av markupplåtelser och evenemang.

08-508 26 282erik.soderberg@stockholm.se

Bilder

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Våld går att stoppa och förebygga - antivåldsveckan i Rinkeby-Kista 28 september-4 oktober22.9.2020 07:51:15 CESTPressmeddelande

Att förebygga våld är en fråga för oss alla. För tredje året i rad bjuder Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning in till en antivåldsvecka för att inspirera och öka kunskapen om det förebyggande arbete som pågår året runt. Det blir samtal, workshops och föreläsningar för barn, unga och föräldrar. 400 medarbetare utbildas också i våldsförebyggande metoder.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum