Luleå stift, Svenska kyrkan

Ideella pappor samlar byns unga

Dela

Tony Lindfors och Björn Lundberg från Hortlax församling har utsetts till Årets medarbetare i Luleå stift 2019. Tack vare de två ideella papporna har omkring 30 unga fått en meningsfull aktivitet på fredagskvällarna.

Pristagarna Tony Lindfors och Björn Lundberg tillsammans med biskop Åsa Nyström. Foto: Luleå stift
Pristagarna Tony Lindfors och Björn Lundberg tillsammans med biskop Åsa Nyström. Foto: Luleå stift

De två engagerade papporna Tony Lindfors och Björn Lundberg är initiativtaare till Fredagshänget i Tallhedskyrkan. Genom de ideella papporna har uppåt 50 ungdomar från bygden fått en meningsfull aktivitet på fredagskvällarna då Tallhedskyrkan öppnar för pingis, samtal och just ”häng”.

Ni är själva föräldrar, hur känns det att veta att ungdomarna har det här att komma tilll på fredagskvällarna?
– Det känns otroligt bra att veta att de är här. Det är väldigt många föräldrar som skriver och tackar oss för att de tycker att det är så fantastiskt att det finns någonstans för de här ungdomarna att komma, säger Tony Lindfors.

Några av ungdomarna är konfirmander, men merparten möter inte församlingen i någon annan verksamhet utan har hittat till kyrkan tack vare Fredagshänget.

– Vi tänkte att vi skulle vara pappor som tog tag i det här. Och det är fantastiskt fina ungdomar, säger Björn Lundberg.

Prisutdelning på stiftsfullmäktiges sammanträde
Priset delades ut av biskop Åsa Nyström i samband med stiftsfullmäktiges sammanträde på Stiftsgården i Skellefteå den 18 maj, där de togs emot med stora applåder. Diplomen delades ut av biskop Åsa Nyström och pristagarna fick tillfälle att kort berätta om sin verksamhet och svara på frågor.

. . .

Årets medarbetare i Luleå stift
Utmärkelsen syftar till att uppmuntra ett arbetslag, en enskild eller en grupp anställda och/eller ideella medarbetare för någon särskilt innovativ, kvalitativ och/eller uppskattad verksamhet inom kyrkans grundläggande uppdrag.

Priset är ett erkännande för sitt arbete genom ett diplom och ett stipendium på 10 000 kronor till kompetensutvecklingsinsatser.

Två pristagare 2019
I år delar två pristagare på utmärkelsen. De andra pristagarna är NN, NN och de ideella medarbetarna vid Babykaféet i Tegs kyrka, Umeå. Läs om dem här

Film om pristagarna, fri för användning

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Pristagarna Tony Lindfors och Björn Lundberg tillsammans med biskop Åsa Nyström. Foto: Luleå stift
Pristagarna Tony Lindfors och Björn Lundberg tillsammans med biskop Åsa Nyström. Foto: Luleå stift
Ladda ned bild

Om

Luleå stift, Svenska kyrkan
Luleå stift, Svenska kyrkan
Stationsgatan 40
972 32 Luleå

0920-26 47 00https://www.svenskakyrkan.se/luleastift

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 56 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

- Få sitter kvar i bänkarna - det är en glädjande förändring!22.1.2020 10:00:00 CETPressmeddelande

Samtidigt som Svenska kyrkans biskopar samlas till möte i Göteborg idag släpps det nya biskopsbrevet "Fira nattvard". Brevet behandlar teologiska och historiska perspektiv men också praktiska frågor som vad man ska göra av bröd och vin som blir över efter mässans slut. Luleå stifts biskop Åsa Nyström berättar om synen på nattvarden - som idag är en helt annan än för några decennier sedan.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum