IKEA

IKEA bjuder in till ”Buy Back Friday” igen

Dela

För tredje året i rad vill IKEA – under Black Week – slå ett extra slag för att fler ska sälja tillbaka sina begagnade IKEA-möbler till oss på IKEA. Detta genom att betala extra bra för just använda möbler som sedan säljs vidare i varuhusens cirkulärbutiker. Möblerna kan alla enkelt värdera i IKEAs förbättrade värderingsverktyg online.

Till och med den 27 november får den som redan är eller blir medlem i IKEA Family hela 50 procent extra värde tillbaka när hen säljer tillbaka sina gamla IKEA-möbler.
Till och med den 27 november får den som redan är eller blir medlem i IKEA Family hela 50 procent extra värde tillbaka när hen säljer tillbaka sina gamla IKEA-möbler.

Till och med den 27 november får den som redan är eller blir medlem i IKEA Family hela 50 procent extra värde tillbaka när hen säljer tillbaka sina gamla IKEA-möbler till något av våra varuhus. På så sätt hoppas vi att så många kunder som möjligt ska välja att spara på såväl plånbok som värdefulla resurser. 

En ungefärlig värdering av de produkter man önskar sälja tillbaka kan våra kunder enkelt göra online hemifrån. Värderingsverktyget är nu förbättrat. Nytt för i år är att vi utökat vilka produkter vi köper tillbaka. 

​​​​​​​– Vi har nyligen utökat vårt erbjudande med fler produkter, som till exempel barnmöbler, mindre heminredningsprodukter och en större andel av vårt utgångna sortiment. Genom att göra de enklare för kunderna att förlänga livet på IKEA möbler, kan vi ge fler produkter en andra chans i våra cirkulärbutiker och komma närmare vårt högt ställda mål om att bli cirkulära till 2030, säger Angelica Brenk, Service Experience Specialist på IKEA Sverige. 

Den förbättrade second hand-servicen innebär att vi nu köper tillbaka hela 73 procent av utgånget sortiment samt att vi adderat återköpen att även gälla flertalet barnmöbler samt heminredningsprodukter som krukor, ramar och liknande produkter.  

Här värderar du din möbel på IKEA.se

Medarbetarna i varuhusens cirkulärbutiker har med tiden blivit experter på att, ofta med enkla medel, fixa till och fräscha upp de möbler som säljs tillbaka till IKEA. Med deras tips kan du kanske förlänga livet på en älskad möbel du har hemma men ännu inte är beredd att släppa taget om. 

Så här fräschar du snabbt upp dina begagnade IKEA möbler 

  • Vill du ta bort djurhår från möblerna. En blöt disktrasa får effektivt bort oönskade hårstrån från soffan. Den fångar upp hår riktigt bra. Om du inte vill använda en blöt trasa på dina möbler, finns det ett annat städningshack du kan använda dig av: Stryk med en torr gummihandske över ytorna. Det brukar råda bot på det värsta håret.
  • Repor på träytor. Gnugga en valnöt mot repan (Inte skalet utan själva innerkärnan). Fettet i nöten gör att repan maskeras. 
  • Dålig lukt i skåp. Ställ in ett glas blandat med ättika och saften från en pressad citron. Låt stå någon dag och lukten försvinner.
  • Förnya möbler. Med hjälp av färg, nya beslag eller textilier kan man med små medel förnya och förlänga livet på sin möbel. Man har då även chansen att sätta sin egen prägel och design på möbeln.

Bilder

Till och med den 27 november får den som redan är eller blir medlem i IKEA Family hela 50 procent extra värde tillbaka när hen säljer tillbaka sina gamla IKEA-möbler.
Till och med den 27 november får den som redan är eller blir medlem i IKEA Family hela 50 procent extra värde tillbaka när hen säljer tillbaka sina gamla IKEA-möbler.
Ladda ned bild
Ladda ned bild
Ladda ned bild

Om

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 21 IKEA-varuhus, samt ett tiotal planeringsstudios i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 172 miljoner besök under verksamhetsåret 2022. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

 

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA uppmuntrar människor att följa sin drömmar i ny kampanj  3.2.2023 13:01:25 CET | Pressmeddelande

I den senaste kampanjen från IKEA får vi möta människor som följer sin dröm med lite hjälp av IKEA. Med stor kunskap om livet hemma vet vi att vår heminredning stöttar de många människornas livsdrömmar. Detta vill vi utforska, dels i en klassisk kampanj, men även i en youtube-serie med Hampus Hedström som på ett lite annorlunda sätt visar att drömjobbet finns på IKEA. Kampanjen går upp på fem europeiska marknader med start i nästa vecka.

IKEA samarbetar med Annie Leibovitz - som ska rikta sin ikoniska kameralins mot livet hemma26.1.2023 14:12:52 CET | Pressmeddelande

IKEA inleder nu ett samarbete med den kända amerikanska fotografen Annie Leibovitz, som kommer att ta rollen som IKEA Artist in Residence. Som IKEA Artist in Residence kommer hon att fotografera människor i deras hem i sju olika länder – ett av dem är Sverige. Målet är en serie med 25 porträtt som belyser nyanserna i "livet hemma" och skapar ett kraftfullt fotografiskt dokument inspirerat av IKEAs Life at Home-rapport.

IKEA och Sabine Marcelis lanserar kollektionen VARMBLIXT som utforskar kraften i skulptural design och ljus17.1.2023 14:14:05 CET | Pressmeddelande

IKEA och den Rotterdam-baserade designern Sabine Marcelis lanserar kollektionen VARMBLIXT som riktar ljuset bland annat på skulpturala belysningsobjekt, unika föremål till dukning och servering och färgstarka mattor. Kollektionen – som består av tjugo produkter som är designade att interagera med både direkt och indirekt ljus – finns i varuhus och på IKEA.se från och med den 3:e februari 2023.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum