IKEA

IKEA och Sabine Marcelis visar de första produkterna ur kollektionen VARMBLIXT

Dela

IKEA och den Rotterdam-baserade designern Sabine Marcelis vill ta vara på ljusets potential hemma och dess positiva effekt på välbefinnandet. Idag, under designveckan i Milano 2022, på IKEA Festival visade IKEA och Sabine Marcelis de första produkterna: två lampor ur kollektionen VARMBLIXT som lanseras våren 2023.

Att utforska belysning som fångar ett dubbelt syfte är en kontaktpunkt i kollektionen VARMBLIXT. Sortimentet som belystes på IKEA festivalen vid designveckan i Milano 2022 visar två LED-vägglampor som fångar kollektionens värme, men som också ökar hemmets konstnärliga uttryck. När lamporna tänds ger de ett varmt ljus som förändrar utseendet och känslan i ditt rum. Avstängda blir de skulpturala föremål var de än placeras. Lampornas vackra formspråk betonas av hur de böjer sig ut från väggen, vilket är ett återkommande motiv i Sabines arbete. Lampornas böjlighet gör att de kan monteras både horisontellt och vertikalt och grupperas med fler lampor som en iögonfallande installation i ditt hem.

- Som designer inspireras jag av skulptural belysning och föremål i hemmet som tjänar mer än sin funktion, saker som ökar hemmets konstnärliga uttryck, säger Sabine Marcelis. Med VARMBLIXT vill jag att människor ska få mer kontakt med sina hem och tänka på olika element som belysning då det skapar atmosfär på ett enkelt och sofistikerat sätt.

Samarbetet utforskar ljus och värme genom belysnings- och formgivningslösningar, och deras känslomässiga värden baserat på vart de placeras i våra rum. IKEA har som långsiktigt mål att undersöker en övergång från ljus som har en specifik funktion i hemmet, till ljus som har en känslomässig effekt och som också bidrar till vårt välbefinnande. Eftersom vi är ett nordiskt varumärke förstår vi vikten av ljus, särskilt när dagsljuset börjar kortas och vi längtar efter värme. VARMBLIXT är en del av resan för att skapa sensoriska och känslomässiga upplevelser som påverkar hur vi känner oss, och stämningen i hemmet.

- Den första smygtitten på kollektionen VARMBLIXT belyser ett meningsfullt samarbete där vi hoppas kunna inspirera många till att förstå ljusets känslomässiga effekt, säger Henrik Most, kreativ chef på IKEA. Tillsammans med Sabines konstnärliga vision om design är vi glada att kunna ta fram en kollektion som verkligen ger våra hem en känsla av värme och dualitet, tillägger han.

VARMBLIXT är designad för att inspirera till ett nytt intresse för hur ljus kan förändra utseendet, känslan och atmosfären i våra hem. Förhandsvisningen på IKEA festivalen under designveckan i Milano 2022 fokuserade på två centrala produkter ur den kommande kollektionen.

Säljstart: På IKEA våren 2023
Ladda ner högupplösta bilder! Bildbanken

Välkommen till: IKEA Festival i Milano

Kalendarium:

 Säljstart: Nyhet: Pressbilder:
Juli 2022   Julinyheter 2022 Sortiment  Bildbanken
Maj 2022  KÅSEBERGA Kollektion  Bildbanken

Kontakter

Bilder

Om

IKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det Demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 20 IKEA-varuhus, ett antal planeringsstudios som till exempel IKEA Kök samt e-handel i Sverige. IKEA Sverige hade totalt 172 miljoner besök under verksamhetsåret 2021. I Sverige finns cirka 12 500 medarbetare inom Ingka-koncernen, varav cirka 10 000 inom varuhusorganisationen.

 

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

IKEA påbörjar kampanj för att samla in 200 miljoner kronor till flyktingar - bjuder in till gratis konsert med Tove Styrke, Jose Gonzales och Sabina Ddumba på World Refugee Day15.6.2022 11:08:20 CEST | Pressmeddelande

World Refugee Day, måndagen den 20 juni, blir startskottet för IKEAs globala insamlingskampanj Together For All Refugees, som sätter fokus på flyktingars situation och har som mål att samla in 200 miljoner kronor till UNHCR. Som ett led i kampanjen bjuder IKEA även in till en gratis välgörenhetskonsert med José Gonzales, Sabina Ddumba och Tove Styrke på H22 City Expo i Helsingborg.

VÅRDANDE och KRÖSAMOS – två kollektioner från IKEA15.6.2022 09:00:15 CEST | Pressmeddelande

Lite tid och rum Kollektionen VÅRDANDE är designad för avkoppling. Med fokus på det enkla, naturliga och speciella är varje sak lätt och enkel att ta med. Väskor och korgar med handtag och smarta förvaringslösningar. Textiler som är lätta och mjuka picknick-lösningar. Kollektionen är gjord i samarbete med fem sociala företag i Asien med inspiration från asiatiska traditioner – för alla som söker mindfulness, meditation eller bara en stunds paus. Ta tillvara säsongen – och dela den med dina nära och kära KRÖSAMOS Kollektion består av köksredskap, servis och andra attiraljer som gör det enkelt att förbereda, servera, ge bort och dela sommarens och höstens smaker. ”Produkternas enkla former och mönster är inspirerade av asiatisk matlagning och höstens dämpade färger.” Henrik & Ida Preutz, Designers Säljstart: VÅRDANDE den 29:e juli och KRÖSAMOS den 26:e augusti på alla svenska IKEA varuhus och på IKEA.se Ladda ner VÅRDANDE högupplösta bilder: Bildbanken Ladda ner KRÖSAMOS högupplösta bild

IKEA visar bord för musikproduktion, fåtölj och skivspelare från den kommande kollektionen OBEGRÄNSAD i samarbete med Swedish House Mafia9.6.2022 13:00:33 CEST | Pressmeddelande

Tillsammans har IKEA och artisterna Swedish House Mafia utforskat musik och kreativitet hemma för att göra vardagen enklare för de som producerar, framför, spelar eller bara älskar musik. Idag, på IKEA Festival under designveckan i Milano 2022, visade IKEA ytterligare tre produkter från den kommande kollektionen OBEGRÄNSAD: ett bord för musikproduktion, en fåtölj och en skivspelare. Kollektionen lanseras till hösten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum