Strängnäs stift

Internationellt välkänd kyrkoledare besöker Strängnäs stift

Dela

Onsdagen den 27 mars besöker biskop emeritus Dr Munib A Younan från Jerusalem stiftsgården Stjärnholm. Den internationellt välkände kyrkoledaren är i Sverige under två veckor för att tala om religionens roll i arbetet för fred och rättvisa - för alla, utifrån ekumenisk och interreligiös samverkan.

Biskop emeritus Munib A Younan tjänstgjorde i 20 år som biskop för Evangelisk-lutherska kyrkan i Jordanien och det Heliga landet – Strängnäs stifts vänstift. 

Mellan 1990 och 2017 var han engagerad i Lutherska världsförbundet på olika sätt, de sista sju åren som dess president. Munib Younan har också varit mycket aktiv när det gäller kvinnors möjligheter att bli präster i evangeliska kyrkor i Mellanöstern samt i interreligiös dialog i Israel och Palestina. 

Föredraget "Tillsammans för rättvisa och fred - texter om ekumenisk och interreligiös samverkan" hålls på engelska och tolkas till svenska.

Det blir också information om Svenska teologiska institutet i Jerusalem, Svenska kyrkans internationella arbete och Svenska kyrkans fastekampanj. Prästen Johan Engvall, kaplan i Jerusalem, medverkar.

Vi bjuder på fika och efter föreläsningen finns biskop Munib Younans bok som gåva. 

Välkommen!

Datum: Onsdag 27 mars kl. 13.30
Plats:Stiftsgården Stjärnholm (lokal Paradiset) 

Under den två veckor långa turnén besöker Dr Munib bland annat Riksdagen, universitet, skolor, personalgrupper och talar offentligt i kyrkor i Stockholm, Skara, Göteborg, Alingsås, Härnösand, Helsingborg och Lund.

Mer information:
För kontakt med biskop em Younan eller Johan Engvall
kontakta Göran Rask, tel 0703-73 40 88.

Nyckelord

Bilder

Om

Strängnäs stift
Strängnäs stift
Box 84,
64522 Strängnäs

+46(152)23400http://www.svenskakyrkan.se/strangnasstift

Strängnäs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Biskop sedan 2015 är Johan Dalman. Stiftet omfattar Närke och Södermanland. Strängnäs stift har 72 församlingar och över 170 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Strängnäs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Strängnäs stift

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum