Järfälla Kommun

Järfälla investerar i ytterligare en t-baneuppgång i Barkarby Pressmeddelande • Maj

Dela

Järfälla kommun investerar 91 miljoner kronor i ytterligare en stationsuppgång för den framtida tunnelbanan till Barkarby.

Visionsbild framtida stadskvarter i Veddesta: White arkitekter
Visionsbild framtida stadskvarter i Veddesta: White arkitekter

Järfälla kommun och Stockholms läns landsting skriver avtal om att, utöver den redan planerade stationsuppgången i anslutning till Barkarby station, bygga ytterligare en stationsuppgång som ska ligga centralt mitt i de framtida stadskvarteren i Veddesta. Avtalet innebär att Järfälla kommun satsar ytterligare 91 miljoner kronor, öronmärkta för den nya stationsuppgången.

- Veddesta står inför en spännande omdaning som nu möjliggör bostäder, sjukhus, skola, kontor, multisportanläggning, hotell och handel. Det finns ett stort intresse för att investera i Veddesta. En andra t-baneuppgång kommer att ha stor betydelse för den framtida utvecklingen och öka områdets attraktionskraft ytterligare, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

Beslutet om tilläggsavtal till genomförandeavtal för tunnelbana gällande finansiering av en ny stationsuppgång i Veddesta togs av kommunstyrelsen i Järfälla måndagen den 29 maj.

Om Veddesta, Barkarbystaden och tunnelbanan

Tunnelbanans blå linje förlängs från Akalla till Barkarby station. Det blir två nya tunnelbanestationer, en i Barkarbystaden och en vid Barkarby station, med vardera två tunnelbaneuppgångar. Järfälla kommun har i avtal om utbyggnad av tunnelbana från Akalla till Barkarby åtagit sig att uppföra 14 000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032. Inom stadsutvecklingsområdet Barkarbystaden pågår utbyggnad inom detaljplan för Barkarbystaden I. I området pågår arbete med att ta fram ytterligare sju detaljplaner. Under 2017 beräknas detaljplanerna Barkarbystaden II, Barkarbystaden III och Veddesta I att antas.

Mer information
Emelie Grind, samhällsbyggnadsdirektör Järfälla, emelie.grind@jarfalla.se, 08-580 283 93

Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande Järfälla, claes.thunblad@jarfalla.se, 070-002 33 92

Nyckelord

Bilder

Visionsbild framtida stadskvarter i Veddesta: White arkitekter
Visionsbild framtida stadskvarter i Veddesta: White arkitekter
Ladda ned bild

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

200 brittiska lärare står i kö för att besöka skolor i Järfälla25.10.2018 09:12Pressmeddelande

Just nu sitter ett 20-tal brittiska lärare i skolbänkar runt om i kommunen. De är de första av ett stort antal lärare som vill komma till Järfälla för att få ta del av hur vi arbetar praktiskt och teoretiskt med bla utomhuspedagogik och genus i undervisningen. – Otroligt givande och intressant, säger Phil Hoyland, från Bridgley Primary School i Manchester. Vilken inspiration att ta med sig hem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum