Järfälla Kommun

Järfälla kan bli Årets innovativa kommun

Dela

Järfälla kan utses till Årets innovativa kommun, en kommun som utmärker sig genom innovativa satsningar inom till exempel teknik, arbetssätt, metodik eller annat som är av stor betydelse för verksamheten och framtiden. Det är framför allt Järfällas arbete med hållbar stadsutveckling som ligger till grund för nomineringen.

Järfälla kommun vågar bryta ny mark genom nya samverkansformer kopplat till stadsutvecklingsprojektet Barkarbystaden. Ett innovationsutskott och en särskild innovationsavdelning ska också säkerställa en hållbar utveckling.

– Vi är väldigt glada över den här nomineringen. Järfälla ligger verkligen i framkant när det kommer till utveckling och innovation. Med Barkarby Science och det nya innovationsutskottet är det Alliansens målsättning att fortsätta utveckla arbetet i kommunen, säger Emma Feldman, kommunstyrelsens ordförande (M).

För att fokusera på hållbar stadsutveckling kopplat till innovation har bolaget Barkarby Science bildats genom ett samarbete mellan kommunen, Skanska, NCC, EON, Järfälla hus, Atrium Ljungberg och Scania. Bolaget har även tecknat avsiktsförklaringar med KTH och Södertörns högskola. Arbetet ska bedrivas i projekt där akademi, näringsliv och offentlig sektor samverkar.

Järfälla är även först i världen med självkörande bussar i linjetrafik i ett projekt tillsammans med Nobina och SL. Inom kommunkoncernen pågår också ett antal innovativa processer för att effektivisera och digitalisera, bland annat kopplat till avfallshantering och smarta lås.

Priset, som går till den kommun som utmärkt sig med innovativa satsningar inom teknik, administration, demokrati, arbetssätt, metodik, ledarskap eller annat som är av stor betydelse för verksamheten och framtiden, delas ut på den nationella välfärdskonferensen Future & Welfare för kommunala beslutsfattare på Malmö Live den 7-8 mars.

Mer information

Jenny Ångman, avdelningschef Innovation samt VD Barkarby Science, jenny.angman@jarfalla.se, 08-580 289 25

Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordf, emma.feldman@jarfalla.se, 073-077 79 75

Nyckelord

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum