Järfälla Kommun

Järfälla klättrar bland Sveriges skolkommuner

Dela

I Lärarförbundets ranking för Bästa skolkommun 2017 klättrar Järfälla kommun till plats 174 från fjolårets 184.

Bättre meritvärden för elever i årskurs 9 (plats 36 bland landets kommuner), ökad högskolebehörighet bland kommunens 20-åringar (plats 77) samt fler godkända elever i alla ämnen (plats 114) är faktorer som gör att Järfälla klättrar i rankingen.

– Det är mycket glädjande att Järfälla fortsätter klättra bland Sveriges skolkommuner. Vi prioriterar skolan och satsar på lärarna och likvärdigheten. I år har vi även sett att resultaten pekar uppåt och fler blir behöriga till gymnasiet. Nu fortsätter arbetet för att se till att varje elev får möta skickliga lärare och kan nå sin fulla potential i våra skolor, säger barn- och ungdomsnämndens ordförande Eva Ullberg (S).

Positiva tongångar

Lärarförbundets lokalavdelning ser mer positivt på Järfälla kommun som avtalspart. Här klättrar Järfälla och rankas som nummer 160 bland Sveriges kommuner. Sedan tidigare placerar sig Järfälla kommun högt i Lärarförbundets ranking vad gäller lönarlöner (plats 20) samt resurser till förskola, grundskola och fritidshem (plats 86) i jämförelse med övriga kommuner i landet.

– Glädjande med bättre meritvärden och fler godkända elever. Det är viktigt att ge våra lärare tillgång till forskning för att skolan ska fortsätta att vila på vetenskaplig grund och att det arbete med kollegialt lärande som görs av våra rektorer och förskolechefer fortsätter. Det gynnar alla elever i Järfälla och har en positiv inverkan på deras kunskapsinhämtning, säger barn- och ungdomsdirektör Minna Avrin.

Mer information

Eva Ullberg, kommunalråd och ordf. barn- och ungdomsnämnden, eva.ullberg@jarfalla.se, 070-002 35 06

Minna Avrin, barn- och ungdomsdirektör, minna.avrin@jarfalla.se, 08-580 290 65

Nyckelord

Bilder

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

200 brittiska lärare står i kö för att besöka skolor i Järfälla25.10.2018 09:12Pressmeddelande

Just nu sitter ett 20-tal brittiska lärare i skolbänkar runt om i kommunen. De är de första av ett stort antal lärare som vill komma till Järfälla för att få ta del av hur vi arbetar praktiskt och teoretiskt med bla utomhuspedagogik och genus i undervisningen. – Otroligt givande och intressant, säger Phil Hoyland, från Bridgley Primary School i Manchester. Vilken inspiration att ta med sig hem.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum