Järfälla Kommun

Järfälla kommun vill öka vintercyklandet – delar ut 40 dubbdäck

Dela

Vintercykla i Järfälla är en kampanj där 40 lyckliga vintercyklister får dubbdäck till sina cyklar mot att de är aktiva cyklister under januari och februari.

För att uppmuntra cykling under vintersäsongen har Järfälla kommun köpt in nya plogmaskiner med ny utrustning. Denna säsong kommer vi att testa att borsta bort snö på två provsträckor utmed gång- och cykelvägarna. Det utförs med så kallad sopvals - det är en av kommunens gångbanemaskiner som med hårdare och tätare borst kommer att utföra testet.

Plogade cykelbanor kräver dock cyklister – gärna som också lämnar respons på hur vägarna sköts. Därför sätter vi igång Vintercykla i Järfälla – en kampanj där 40 cyklister får dubbdäck, däckbyte och startkit med cykeltillbehör i utbyte mot att de lovar att cykla minst två kilometer minst tre gånger i veckan, loggar sina resor samt svarar på några enkäter.

-      Engagerade cyklister ska inte behöva stoppas av vintern. När vi nu har fina cykelvägar ska vi ju kunna använda dem året runt, säger Amanda Palmstierna (Mp), ordförande för Tekniska Nämnden på Järfälla kommun.

Bli vintercyklist

Bli en av 40 som får chansen att vintercykla. Järfälla kommun utrustar dig med nymonterade dubbdäck, reflexväst, cykelpump och cykellampor. Om du är med i projektet antar du utmaningen att cykla mellan 1 januari till den 28 februari till och från skolan, jobbet eller din fritidsaktivitet. Sträckan behöver vara minst två kilometer, minst tre gånger i veckan. Anmälan är öppen till och med den 17 december. Hitta mer information samt anmälningsformulär på jarfalla.se/vintercykla

Nyckelord

Kontakter

Amanda Palmstierna (Mp)
Tekniska nämnden Järfälla kommun, ordförande
amanda.palmstierna@jarfalla.se
070 - 002 31 68

Länkar

Om

Järfälla Kommun
Järfälla Kommun
Riddarplatsen 5
177 80 Järfälla

08-580 285 00https://www.jarfalla.se/

Järfälla i nordvästra Stockholm är en av de snabbast växande kommunerna i Sverige. Med ny tunnelbana, spår och vägar växer Barkarbystaden och Barkarby station fram till ett av regionens bästa kollektivtrafiknav. Hela Järfälla växer, och det byggs nya attraktiva bostäder för 30-40 000 människor. Samtidigt planerar vi för tusentals nya jobb, högre utbildning och fler besökare.

Följ Järfälla Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Järfälla Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum