Stockholms stad

Jonas Åkesson ny rektor på Sturebyskolan

Dela

Sturebyskolans nya rektor heter Jonas Åkesson. Han kommer närmast från Tyresö kommun där han varit rektor på Kumla skola i Trollbäcken.

Jonas Åkesson, blivande rektor, Sturebyskolan.
Jonas Åkesson, blivande rektor, Sturebyskolan.

 - Jag ser fram emot att börja på Sturebyskolan. Jag har hört mycket gott om skolan och vill ta vara på det goda arbete som finns där och fortsätta utvecklingen, säger Jonas Åkesson.

På Jonas Åkessons meritlista finns tjänster som lärare, biträdande rektor och rektor. Han har bland annat arbetat i Tyresö, Haninge och på Ekerö.

 - Jag har erfarenhet av att arbeta målmedvetet med utvecklingsarbete för pedagoger och har även arbetat systematiskt med likabehandlingsfrågor. Det handlar om ökad trivsel, trygghet och respekt för alla elever, säger Jonas Åkesson.  

Jonas Åkesson är SO-lärare och har gått rektorsprogrammet på Stockholms universitet. Han börjar arbeta som rektor på Sturebyskolan i januari 2022.   

Kommunikation, engagemang och ett prestigelöst förhållningssätt 

Carina Hallqvist är grundskolechef i området där Sturebyskolan ligger. Hon välkomnar Jonas Åkesson till skolan och vill bland annat lyfta fram hans goda förmåga att kommunicera.

- Jonas Åkesson är en relationell ledare och är duktig på att kommunicera med elever, personal och vårdnadshavare. Han har ett stort engagemang för eleverna och ett prestigelöst förhållningssätt. Dessutom är han varm och omtänksam. Hans egenskaper kommer att bli värdefulla för alla på Sturebyskolan, säger Carina Hallqvist, grundskolechef.

Robert Irestam är tillförordnad rektor på skolan. Martin Widholm, som varit rektor på Sturebyskolan tidigare, är numera skolchef i Tyresö kommun.   

Fakta om Sturebyskolan

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, grundsärskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Förvaltningen ansvarar för stadens kontakter med fristående skolor och ska informera om alla sökalternativ oavsett anordnare. Förvaltningen ger tillstånd till och utövar tillsyn över enskilda förskolor samt svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Tel:08-508 333 00info.utbildning@edu.stockholm.se

Bilder

Jonas Åkesson, blivande rektor, Sturebyskolan.
Jonas Åkesson, blivande rektor, Sturebyskolan.
Ladda ned bild

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Fler aktörer satsar på ett tryggare Sergels torg8.12.2022 10:00:05 CET | Pressmeddelande

Samarbetet På Sergels torg fortsätter växa. Från och med nästa år kommer även fastighetsägarna Afa Fastigheter och Stena Fastigheter vara en del av satsningen. Det innebär att alla stora fastighetsägare runt torget nu väljer att bidra till trygghetsskapande, brottsförebyggande och trivselskapande åtgärder tillsammans med näringsliv och civilsamhälle. Igår signerades det nya avtalet för tre år framåt.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum