Lunds stift, Svenska kyrkan

Jordens bön - ett kyrkospel om kroppen, jorden och kampen för att överleva

Dela

Årets kyrkospel i Lunds domkyrka lyfter frågor om själens och jordens överlevnad. Publiken får ta del av sorgen över Jordens tillstånd, men också glädjen över skapelsens rikedom och tron på att livet kommer att segra.

Kyrkorummet spelar en central roll i 60-årsjubilerande Lunds stifts kyrkospel Jordens bön. Ensemblen förflyttar sig från rummets bakre delar ända upp till högkoret för att skapa ett dynamiskt ljuduniversum. En annan förflyttning som kyrkospelet gör för första gången är att det beger sig till Karlskrona i andra änden av stiftet.

Jordens bön innehåller både nya egenskrivna musikstycken, talade och sjungna körverk och gregoriansk kyrkomusik. Bland kompositörerna finns Gunnar Edman, Ulf Söderlind, Olov Hartman och Arne H Lindgren. Texterna är skrivna av Stefan Edman, Martin Lönnebo, Peter Adolphsen och Anette Lindbäck. För regi och koncept står den konstnärliga ledningen Anette Lindbäck och Åsa Egnér. Den nykomponerade musiken är skriven av Hans Nilsson.

Medverkande:
Ivar Lodén Håkansson och Norea Sandberg, Hans Nilsson, Anette Lindbäck, Åsa Egnér, Monica Hagman, Hedvig Jägervall, Kajsa Nilsson och Teater Slangbellan.

Lunds stifts kyrkospel följer noggrant råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten för att förebygga smittspridning.

En röst om föreställningen:
– Jag tyckte mycket om kombinationen av det världsvida perspektivet när det kommer till mänsklighetens överlevnad och hotet mot vår miljö med den ”lilla” enskilda människans kamp. Sambandet däremellan var verkligen befriande att ni tog fram och belyste, säger besökaren Kristina Tyrberg. 

Speltillfällen i Lunds domkyrka:
Söndag 1 augusti kl. 19.00
Tisdag 3 augusti kl. 12.00                   
Onsdag 4 augusti kl. 12.00                                       
Torsdag 5 augusti kl. 12.00 och 18.30                     
Tisdag 10 augusti kl. 12.00
Onsdag 11 augusti kl 12.00
Torsdag 12 augusti kl 12.00 och 18.30
Tisdag 19 oktober kl 15.30
Söndag 24 oktober kl 19.00

Speltillfälle i Fredrikskyrkan, Karlskrona:
Söndag 8 augusti kl. 16.00

Media hälsas välkomna till pressvisning i Lunds domkyrka torsdag 29 juli klockan 15.30.

För mer information:
Oliver Lindman, producent.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Lunds stifts kyrkospel Jordens bön. Foto: Maria Lundström.
Lunds stifts kyrkospel Jordens bön. Foto: Maria Lundström.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 163 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum