Avesta kommunAvesta kommun

Jubileumsavslutning med återinvigning Dalahästen!

Dela

Avesta inledde firandet av 100-årsjubileet den 31 mars, sedan fortsatte det med en körfest och en stadsfest...

Foto: Therese Asplund/Linslusen
Foto: Therese Asplund/Linslusen

...Nu är det dags för avslutning på jubileumsåret och det firandet börjar idag vid och med världens största dalahäst. 

Se fullständigt program här.

Välkommen att fira med oss!

PSST... Missa inte boksläpp med Folkareboken idag!
Jubileumsboken skildrar utvecklingen i Avesta, By, Folkärna och Grytnäs från istiden fram till idag. Boken börjar säljas fredagen den 13 december på invigningen och finns även på Tomtemarknaden i Verket (öppet kl.11.00–17.00 lördag 14/12, söndag 15/12). Några av författarna kommer att finnas på plats.

Nyckelord

Kontakter

Ing-Marie Pettersson Jensen 0226-64 51 75
Stina Lundkvist 0226 - 64 56 91

Bilder

Foto: Therese Asplund/Linslusen
Foto: Therese Asplund/Linslusen
Ladda ned bild

Länkar

Om

Avesta kommun
Avesta kommun
Corneliusgatan 16
774 81 Avesta

0226-64 50 00https://www.avesta.se/

Det är något speciellt med Avesta. Här i södra Dalarna finns inte bara dalahästar, brusande forsar och speedwaybanor. Här finns pannben och mod. Handlingskraft och framtidstro.

Här finns förmågan att se möjligheter. När andra snackar - då gör vi. Vi gör kollektivtrafiken avgiftsfri, för att det gynnar alla. Vi förvandlar en anrik industrilokal till modernt museum och bevarar utrotningshotade visenter. För att vi är stolta över vår historia. Vi gräver ner världens snabbaste fibernät så att vi kan koppla upp oss mot världen, och med naturen utanför knuten kan vi även koppla av.
Dessutom skapar vi goda förutsättningar för nya industrier att blomstra. För att framgång föder välfärd och en bättre framtid. Det är så vi tänker, och så vi gör.

Därför händer det mycket här i Avesta.

Följ Avesta kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Avesta kommun

”Kickarnas kamp” för högstadieelever13.12.2019 15:57:52 CETPressinbjudan

Idag hamnar allt fler unga i djupa digitala beroenden samtidigt som skuldsättningen ökar dramatiskt. Finns det något samband och vad består detta i så fall av? Hur ser baksidan av myntet ut i den ständiga jakten på snabba dopaminhöjande kickar i vardagen? Detta och mycket mer kommer du få svar på i denna pinfärska dubbelföreläsning med de välkända experterna Patrik Wincent och Magnus Hedberg. På ett enkelt och lättillgängligt sätt dyker de ner i sina respektive expertområden och delar med sig av såväl vanliga fällor och konkreta tips som högintressanta utvecklingstrender.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum